Werken en leren bij Goflex en Kuijpers

Kuijpers is een grote speler in de Nederlandse installatiesector. Het ontwikkelt, installeert en onderhoudt technische installaties voor grote instellingen en organisaties. Met ruim 1300 vakmensen werkt het vanuit 15 locaties in het land. Kuijpers beheert de installaties van 25% van alle Nederlandse ziekenhuizen – van energievoorziening, luchtzuivering en sprinklers tot medische processen – maar ook kantoren, universiteiten en industrie. Zelfs bijzondere Efteling-attracties én de ultrafijngevoelige klimaatregeling voor de Nachtwacht in het Rijksmuseum en de kunstcollectie in het Depot van Boymans draaien dankzij Kuijpers.

Bij Kuijpers krijg je niet alleen een leuke baan, maar ook veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om door te groeien naar andere functies binnen hun bedrijf. Ze hechten veel waarde aan leren en ontwikkelen, en als je verder komt in de opleiding heb je zelfs de mogelijkheid om jouw kennis en kunde over te dragen aan leerling- en/of hulpmonteurs.

Energietransitie

Als leerling bij Kuijpers kun je rekenen op een leuke baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Of je nu je tanden wilt zetten in grote, multidisciplinaire projecten of juist liever werkt aan kortlopende projecten, er is altijd een leerwerkplek die bij je past. Voorbeelden van projecten waar jij je steentje bij kunt dragen zijn: verlichting, toegangscontrole, decentrale energieopwekking en slimme energienetwerken.

 

 

Enkele voorbeelden van mogelijke mbo leerwerkplekken zijn:

Elektromonteur:

Als leerling elektromonteur bij Kuijpers heb je een veelzijdige rol waarin je verantwoordelijk bent voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties in zowel utiliteits- als industriële omgevingen. Concreet betekent dit dat je werkt aan elektrische systemen die essentieel zijn voor het functioneren van gebouwen, fabrieken en andere industriële installaties.

Voorbeeld 1: In een nieuw kantoorgebouw werk je als elektromonteur aan de installatie van de elektrische infrastructuur, waaronder het leggen van kabels, het plaatsen van stopcontacten en lichtschakelaars, en het aansluiten van verlichtingsarmaturen. Je zorgt ervoor dat het gebouw voorzien is van een betrouwbare en veilige elektrische installatie die aan alle technische normen voldoet.

Voorbeeld 2: In een industriële fabriek ben je als elektromonteur verantwoordelijk voor het onderhoud van de elektrotechnische installaties, zoals motoren, schakelkasten en PLC-systemen. Je voert periodieke controles uit, lost storingen op en vervangt indien nodig onderdelen om de productieprocessen soepel te laten verlopen.

Voorbeeld 3: Bij een groot utiliteitsproject, zoals een ziekenhuis of een winkelcentrum, ben je als elektromonteur betrokken bij de aanleg van complexe elektrische installaties, waaronder brandmeldsystemen, noodverlichting en toegangscontrolesystemen. Je werkt nauw samen met andere technische disciplines om ervoor te zorgen dat alle systemen naadloos op elkaar aansluiten en goed functioneren.

Als elektromonteur bij Kuijpers werk je in een dynamische omgeving waarin je een belangrijke bijdrage levert aan de technische infrastructuur van diverse projecten. Je hebt de mogelijkheid om met moderne technologieën te werken en innovatieve oplossingen te implementeren. Met jouw expertise en vakmanschap zorg je ervoor dat elektrische installaties veilig en betrouwbaar zijn, wat essentieel is voor het comfort, de veiligheid en de efficiëntie van de gebouwen en industriële installaties waar je aan werkt.

Installatiemonteur:

Als installatietechnicus bij Kuijpers krijg je de kans om actief te zijn binnen de wereld van gebouwgebonden installaties in diverse utiliteitsprojecten. Jouw rol als installatietechnicus is cruciaal bij het ontwerpen, installeren, en onderhouden van technische installaties die gebouwen van alle soorten en maten van energie, water, en klimaatbeheersing voorzien.

Concreet betekent dit dat je betrokken bent bij het plaatsen en aansluiten van diverse installaties, zoals verwarmingssystemen, koelingssystemen, ventilatiesystemen, en sanitair in commerciële en openbare gebouwen, ziekenhuizen, scholen, kantoren, winkelcentra en meer. Je werkt samen met een team van technische professionals en draagt bij aan het creëren van comfortabele en duurzame gebouwen.

Voorbeeld 1: Je werkt aan een groot utiliteitsproject voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Als installatietechnicus ben je verantwoordelijk voor het installeren van geavanceerde klimaatbeheersingssystemen, inclusief airconditioning, verwarming, en luchtbehandeling, om te zorgen voor een optimale omgeving voor patiënten, personeel, en bezoekers.

Voorbeeld 2: In een nieuw duurzaam kantoorgebouw werk je als installatietechnicus aan de integratie van energiezuinige installaties, zoals warmtepompen en zonnepanelen. Je zorgt ervoor dat het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen en helpt mee om de ecologische voetafdruk van het pand te minimaliseren.

Voorbeeld 3: In een groot winkelcentrum verzorg je als installatietechnicus de installatie en het onderhoud van de elektrische installaties, inclusief verlichtingssystemen, noodverlichting, en elektrische aansluitingen voor winkels en andere voorzieningen.

Als installatietechnicus bij Kuijpers heb je een afwisselende en uitdagende baan waarin je samenwerkt aan het realiseren van technische hoogstandjes in de utiliteitssector. Je speelt een essentiële rol in het creëren van moderne en duurzame gebouwen die voldoen aan de behoeften van de gebruikers en bijdragen aan een betere leef- en werkomgeving.

Beveiligingstechnicus:

Binnen safety & security kun je aan de slag als beveiligingstechnicus, waarbij je technische beveiligingssystemen installeert en onderhoudt.

Gebouwautomatiseerder:

Voor smart building zijn er leerwerkplekken als gebouwautomatiseerder, waarbij je slimme technologieën integreert en beheert om gebouwen efficiënter te maken.

 

Is je interesse gewekt?

 

Meld je aan