Vind hier een antwoord op de meestgestelde vragen

 • 17-04-2023
  MBO na bindend studieadvies BSA op het HBO

  Het ontvangen van een negatief bindend studieadvies op het hbo kan een moeilijke en stressvolle situatie zijn. Hier zijn enkele tips voor studenten die een negatief bindend studieadvies hebben gekregen en overwegen om een technische mbo bbl-opleiding te volgen:
 • 17-04-2023
  Wat is het verschil tussen de MBO niveau's?

  Er zijn verschillen tussen de drie niveaus van het MBO als het gaat om je uiteindelijke werk.
 • 11-06-2020
  Hoe kan ik mij oriënteren naar de verschillende technische richtingen?

  Heb je interesse in de techniek maar je weet nog niet precies welke richting het beste bij je past? Dan kan je een aantal dingen doen die wellicht helpen bij het maken van een keuze.
 • 05-06-2020
  Hoe lang duurt de opleiding?

  Dat is per opleiding en per ROC verschillend. Gemiddeld kan je rekening houden met twee jaar per niveau. Als je start met MBO niveau 3 en niveau 4 er achteraan doet, ben je tussen de vier en vijf jaar bezig. Echter is soms versnelling ook mogelijk, dat komt eventueel ter sprake tijdens een sollicitatiegesprek.  
 • 05-06-2020
  Moet ik zelf een leerwerkplek zoeken?

  Nee dat hoeft niet. Goflex zoekt een leerwerkplek voor je, we werken samen met meer dan 100 opdrachtgevers. Als je je bij ons aanmeldt, kijken we naar de mogelijkheden bij jou in de regio. Passend bij profiel, wensen en ambities.  
 • 04-02-2020
  Wanneer moet ik naar school in de BBL? Avondschool of dagschool?

  Bij Goflex ga je leren en werken tegelijk. Techniek bij Goflex, theorie op het ROC.
 • 04-05-2018
  Hoe kan ik mij aanmelden?

  Klik op “aanmelden” bovenaan in de menubalk of hieronder, kan niet missen. Aanmelden kan het hele jaar door en verloopt digitaal.
 • 04-05-2018
  Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanmelding?

  Sowieso vragen we je direct om de Goflex TalentPitch te doen. Nadat je deze hebt afgerond krijg je binnen een paar werkdagen antwoord op je sollicitatie. Soms vragen we om extra informatie (bijvoorbeeld je CV). Heb je in een zeldzaam geval na een week nog niets gehoord? Bel of mail dan ons kantoor voor een update.
 • 04-05-2018
  Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

  Zodra je jouw aanmelding via de website hebt verstuurd én de TalentPitch hebt doorlopen, bekijken wij jouw profiel; je CV, achtergrond, wensen en uitslag van de TalentPitch.
  Binnen een week mailen we je met goed of slecht nieuws.
  Soms bellen we je voor meer informatie.
  Goed nieuws? Dan krijg je per mail een uitnodiging voor een eerste gesprek op de vestiging.
  Na een eerste gesprek hoor je wat het vervolg is. Een tweede gesprek, afwijzing of dat je wordt aangenomen.
 • 04-05-2018
  Ik kan niet op de voorgestelde datum voor een gesprek, wat nu?

  Je kunt in de verstuurde mail jouw aanwezigheid bevestigen of aangeven dat je verhinderd bent. Wij versturen je vervolgens een nieuw voorstel voor een afspraak. Soms is bellen sneller, onderaan de email staan meestal de contactgegevens van de medewerker van Goflex met wie je het gesprek hebt.
 • 04-05-2018
  Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

  Aanmelden kan het hele jaar door. Het ROC kent instroommomenten in september en februari maar bij Goflex kun je het hele jaar door beginnen met je leerwerktraject. Je stroomt dan tussentijds of later in de theoretische opleiding.
 • 03-05-2018
  Kom ik in aanmerking voor een leerwerktraject bij Goflex?

  Bij Goflex kun je starten in een leerwerktraject vanaf mbo niveau 2, 3 of 4. Instroomeisen kunnen per ROC verschillen. Met een diploma van je middelbare school of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 ben je altijd welkom op één van de mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je kan starten. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Bij technische beroepen is wiskunde belangrijk, het is mooi meegenomen als je hier in ieder geval een voldoende voor hebt gehaald. Lees meer over wie kunnen instromen
 • 03-05-2018
  Waar staan jullie vacatures?

  Goflex werkt samen met meer dan 100 opdrachtgevers in verschillende vakgebieden. Het aanbod aan leerwerkplekken is groot en kan per regio variëren. We zetten dit in een algemeen vacatureoverzicht, omdat we graag kandidaten uitnodigen om bij ons te solliciteren. Gezamenlijk knopen wij, bij geschiktheid van beide kanten, in de intake de geschikte leerling aan de juiste leerwerkplek en opleiding. Meld je dan ook direct aan!
 • 03-05-2018
  Wat voor diploma haal ik bij Goflex?

  Je haalt een erkend mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4. Het diploma wordt uitgegeven door het ROC.
 • 03-05-2018
  Wat kost een opleiding bij Goflex? (Niks!)

  Als je bij Goflex in dienst komt, heb je zelf geen kosten voor je opleiding. Goflex betaalt het cursusgeld aan het ROC. Ook betalen we je boeken. Schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 uur investeer je in jezelf). Daarnaast ontvang je natuurlijk salaris voor de gewerkte uren op de leerwerkplek.
 • 03-05-2018
  Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

  BBL: leren en werken tegelijk
  BBL is een combinatie van leren en werken. Je gaat meteen aan de slag. Naast je baan volg je één dag of twee avonden in de week lessen op school. Om een BBL-opleiding te doen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Door die erkenning weet je zeker dat je het vak daar goed in praktijk kunt leren. Goflex is een erkend leerbedrijf. 
 • 02-05-2018
  Hoe kan ik Goflex bereiken?

  Wil je ons wat vragen? Bel naar 088-1600500 of mail ons via info@goflex.nl. Of vind ons online op Facebook, Instagram, whatsapp en (soms) de livechat op onze site. 
 • 28-12-2017
  Hoe kom ik in Goflex insite?

  Insite is een portal voor Goflexers in dienst.