HET GOFLEX PROGRAMMA VERSTERKT JOUW TECHNISCHE MBO-OPLEIDING. JE KRIJGT – NAAST DE THEORIE OP HET ROC – EXTRA TRAININGEN EN CURSUSSEN, DIE GERICHT ZIJN OP JE LEERWERKTRAJECT EN ONTWIKKELING.

 

BOOTCAMP
De start van het Goflex leerwerktraject: eerste periode (basis)training in ons eigen trainingscentrum. Tijdens de Bootcamp leer je de basis van veilig werken, tekeninglezen, gebruik van gereedschap en basishandelingen en -opstellingen. Hiermee ben je goed voorbereid op het echte werk. De inhoud van het programma wordt op jouw niveau afgestemd. Als jij al een technische achtergrond hebt, kan het ook zijn dat dit programma voor jou korter is en je sneller op de leerwerkplek start.

GOFLEX BOOTCAMP TECHNISCHE BASISTRAINING

VAKMODULES
Vakmodules zijn gericht op het ontwikkelen van technische vaardigheden. Zo kun je verdiepen in bepaalde technieken, bijvoorbeeld besturingstechniek, zodat je die beter en efficiënter kunt toepassen. Je kunt je ook juist verbreden, zoals bijvoorbeeld met elektrotechniek voor werktuigkundigen. Elke Vakmodule wordt afgesloten met een certificaat. De Vakmodules die je gaat volgen selecteren we samen met jou en het leerbedrijf en leggen we vast in het Goflex Ontwikkelingsplan.

LEERGANGEN
Een Leergang geeft de mogelijkheid om je binnen jouw Goflex opleidingstraject te specialiseren of te verbreden. Net als bij de losse Vakmodules krijg je training in het trainingscentrum, waarbij je met echte installaties en machines aan de slag gaat. Een perfecte koppeling tussen theorie en praktijk. Voorbeelden van de Leergangen zijn klimaattechniek, werkvoorbereiding en industriële elektrotechniek.

2 voorbeelden leergangen:

Voorbeeld leergangen BBL Goflex

SOFT SKILLS
Training in professionele vaardigheden, gericht op communicatie en persoonlijke groei. Tijdens je leerwerktraject wordt er steeds meer van je verwacht en veranderen je taken en verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om binnen die veranderende rollen goed met je collega’s en klanten te kunnen samenwerken en bewust te zijn van hoe je zelf overkomt. Tijdens de Goflex Soft Skills trainingen gaan we hier op in. Samen met mede Goflexers bespreek je situaties uit de praktijk en leer je van jezelf en van anderen. In 4 jaar krijg je de volgende modules:

  • Inzicht in gedrag (van jezelf en van anderen)
  • De klantgerichte monteur
  • Meer uit jezelf halen
  • Sturing geven aan anderen

VEILIGHEID
Veiligheidscursussen met certificaat, waar je de rest van je loopbaan profijt van hebt. Het gaat hier om certificaten die verplicht zijn om in een bepaalde omgeving te mogen werken of bepaalde werkzaamheden te mogen verrichten. Afhankelijk van je opleidingstraject kun je denken aan: VCA, NEN3140, Hoogwerker, ATEX, etc. Naast deze cursussen besteden we met onze eigen Toolboxen extra aandacht aan veiligheidsthema’s die je samen met je coach bespreekt.

COACHING
Begeleiden/ coachen/ ontwikkelen.
Samen met je coach en het leerbedrijf stel je je Ontwikkelingsplan op. Hierin staat wat jouw leerdoelen zijn voor de korte en lange termijn en wat je gaat doen om deze te behalen. Dit plan geeft richting aan jouw leerwerktraject en is de basis voor de afspraken die je maakt en de gesprekken die je met je coach hierover voert. Of het nu gaat om een tussentijds voortgangs- of het 4-maandelijkse beoordelingsgesprek.

GOFLEX LOOP ONTWIKKELING OPLEIDING2

 

 

Coaching en begeleiding