Goflex Programma
 

Goflex Programma

HET GOFLEX PROGRAMMA VERSTERKT JOUW TECHNISCHE MBO-OPLEIDING. JE KRIJGT – NAAST DE THEORIE OP HET ROC – EXTRA TRAININGEN EN CURSUSSEN, DIE GERICHT ZIJN OP JE LEERWERKTRAJECT EN ONTWIKKELING.

BOOTCAMP
De start van het Goflex leerwerktraject: eerste periode (basis)training in ons eigen trainingscentrum. Tijdens de Bootcamp leer je de basis van veilig werken, tekeninglezen, gebruik van gereedschap en basishandelingen en -opstellingen. Hiermee ben je goed voorbereid op het echte werk. De inhoud van het programma wordt op jouw niveau afgestemd. Als jij al een technische achtergrond hebt, kan het ook zijn dat dit programma voor jou korter is en je sneller op de leerwerkplek start.

GOFLEX BOOTCAMP TECHNISCHE BASISTRAINING

VAKMODULES
Vakmodules zijn gericht op het ontwikkelen van technische vaardigheden. Zo kun je verdiepen in bepaalde technieken, bijvoorbeeld besturingstechniek, zodat je die beter en efficiënter kunt toepassen. Je kunt je ook juist verbreden, zoals bijvoorbeeld met elektrotechniek voor werktuigkundigen. Elke Vakmodule wordt afgesloten met een certificaat. De Vakmodules die je gaat volgen selecteren we samen met jou en het leerbedrijf en leggen we vast in het Goflex Ontwikkelingsplan.

GOFLEX OPLEIDINGS ONTWIKKELINGS PROGRAMMA2

LEERGANGEN
Een Leergang is een reeks van Vakmodules die gezamenlijk tot een Vakwijs diploma leiden. Een Leergang geeft de mogelijkheid om je binnen jouw opleidingstraject te specialiseren of te verbreden. Net als bij de losse Vakmodules krijg je training in het trainingscentrum, waarbij je met echte installaties en machines aan de slag gaat. Een perfecte koppeling tussen theorie en praktijk. Voorbeelden van de Leergangen zijn klimaattechniek, werkvoorbereiding en industriële elektrotechniek.

2 voorbeelden leergangen:

Voorbeeld leergangen BBL Goflex

SOFT SKILLS
Training in professionele vaardigheden, gericht op communicatie en persoonlijke groei. Tijdens je leerwerktraject wordt er steeds meer van je verwacht en veranderen je taken en verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om binnen die veranderende rollen goed met je collega’s en klanten te kunnen samenwerken en bewust te zijn van hoe je zelf overkomt. Tijdens de Goflex Soft Skills trainingen gaan we hier op in. Samen met mede Goflexers bespreek je situaties uit de praktijk en leer je van jezelf en van anderen. In 4 jaar krijg je de volgende modules:

  • Inzicht in gedrag (van jezelf en van anderen)
  • De klantgerichte monteur
  • Meer uit jezelf halen
  • Sturing geven aan anderen

VEILIGHEID
Veiligheidscursussen met certificaat, waar je de rest van je loopbaan profijt van hebt. Het gaat hier om certificaten die verplicht zijn om in een bepaalde omgeving te mogen werken of bepaalde werkzaamheden te mogen verrichten. Afhankelijk van je opleidingstraject kun je denken aan: VCA, NEN3140, Hoogwerker, ATEX, etc. Naast deze cursussen besteden we met onze eigen Toolboxen extra aandacht aan veiligheidsthema’s die je samen met je coach bespreekt.

COACHING
Begeleiden/ coachen/ ontwikkelen.
Samen met je coach en het leerbedrijf stel je je Ontwikkelingsplan op. Hierin staat wat jouw leerdoelen zijn voor de korte en lange termijn en wat je gaat doen om deze te behalen. Dit plan geeft richting aan jouw leerwerktraject en is de basis voor de afspraken die je maakt en de gesprekken die je met je coach hierover voert. Of het nu gaat om een tussentijds voortgangs- of het 4-maandelijkse beoordelingsgesprek.

GOFLEX LOOP ONTWIKKELING OPLEIDING2

MASTERCLASSES
Inspiratiesessies die inspelen op de laatste kennis, ontwikkelingen en ervaringen in de techniek.

~BEST PRACTICES
Oud-Goflexers komen vertellen over hun werkzaamheden. Daarbij krijg je een beeld van hoe jouw toekomst eruit kan zien en welke stappen je daarvoor nog moet zetten. Erg handig om de ervaringen uit eerste hand te horen en vragen te kunnen stellen.

~EXCURSIES
Op bezoek bij een project bij één van onze opdrachtgevers. Slimme oplossingen en werkwijzen komen aan bod. Bovendien een mooie kans om eens te zien hoe het ergens anders allemaal in zijn werk gaat. Naast het bezoek krijg je ook een presentatie van het bedrijf en de werkzaamheden.

~TECHNOLOGISCHE ONTWIKKELINGEN
Ontwikkelingen op technisch vlak gaan ontzettend snel. We bespreken de meest opvallende of interessante ontwikkelingen met een deskundige uit het veld. Zo blijf jij altijd up to date.

~PRODUCTTRAINING
Samen met de technologische ontwikkelingen, komen ook steeds nieuwe en verbeterde gereedschappen en apparaten op de markt. Producenten als Wera, Ridgid en Siemens geven graag productuitleg en -demo’s, zodat jij daar vervolgens mee overweg kunt.

 

Coaching en begeleiding