Opleiding installatietechniek

Wil je werken en leren tegelijk? Bij Goflex krijg je die kans! Je gaat een gratis MBO opleiding volgen in de installatietechniek. Je leert alles over het aanleggen en onderhouden van technische installaties in woningen en gebouwen. Daarbij bieden we je extra training in ons eigen trainingscentrum. Je kunt kiezen uit verschillende richtingen binnen de installatietechniek. Denk aan verwarmingssystemen, koeling, ventilatie, duurzame energie, en meer. Je gaat 4 of 5 dagen per week werken en 1 dag of 2 avonden naar school. Je krijgt zelfs betaald voor je werkuren en je schooltijd!

 Theorie op het ROC, praktijk bij Goflex

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek. We bieden jongeren zoals jij de kans om vooruit te komen in de toekomst. Je krijgt een betaalde baan in de techniek en volgt een gratis MBO opleiding op een ROC in de buurt. Bij Goflex kun je jezelf verder ontwikkelen met extra verdieping en verbreding in ons Goflex Programma. Daarnaast kun je werken aan interessante projecten bij bekende bedrijven. Een mooie start van jouw carrière!

direct aanmelden

Wat is installatietechniek?

Installatietechniek is een veelzijdig vakgebied. Je werkt aan allerlei technische systemen, HVAC, van verwarming en koeling tot waterleidingen en ventilatie. Maar ook duurzame oplossingen, zoals warmtepompen en zonnepanelen, zijn belangrijk in dit vakgebied. Installatietechniek speelt een grote rol in de energietransitie, waarbij we streven naar duurzame en energiezuinige oplossingen.

Meer dan 500 leerwerkplekken, altijd bij jou in de buurt!

Praktijkvoorbeeld

Stel je voor, je bent bezig met het aanleggen van een klimaatinstallatie in een modern kantoorpand. Jij zorgt ervoor dat het binnen altijd aangenaam is, met de juiste temperatuur en ventilatie. Of je installeert warmtepompen en zonnepanelen op het dak van een huis, waardoor het gezin duurzaam kan wonen en energie kan besparen. Een dankbare taak!

Wat ga je leren?

Tijdens je opleiding leer je alles over het aanleggen, onderhouden, testen en in gebruik stellen van installaties. Je leert ook over duurzame technieken, zoals warmtepompen en energiebesparende maatregelen. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in solderen, lassen, buigen en meer. Een compleet pakket voor een succesvolle toekomst!

Wat ga je worden?

Met een opleiding in de installatietechniek kun je diverse beroepen uitoefenen, zoals:

  • Monteur installatietechniek
  • Eerste monteur installatietechniek
  • Technicus installatietechniek
  • Gebouwbeheerder
  • Luchtbehandelingspecialist
  • Service- en onderhoudstechnicus
  • Verwarmingsmonteur
  • Water- en gastechnicus
  • Energieadviseur

Werkomgevingen

Met een opleiding in installatietechniek kun je aan de slag in verschillende werkomgevingen, zoals:

Afhankelijk van je interesse kun je ervoor kiezen om te werken aan installaties in woningen, kantoren, fabrieken, bruggen, sluizen, en meer. Een boeiende wereld waarin jij het verschil kunt maken!

Meld je aan

Opleidingen installatietechniek

Ontdek hieronder de verschillende leerwerktrajecten binnen de installatietechniek:

Opleiding: Bootcamp mbo installatietechniek >

De bootcamp mbo installatietechniek is een intensieve kennismaking met de installatietechniek. Tijdens dit traject maak je kennis met de basisprincipes van installaties en systemen. Het is een uitstekende manier om te ontdekken of een carrière in de installatietechniek iets voor jou is.

Opleiding: Service en onderhoud werktuigkundige installaties >

Als specialist in service en onderhoud van werktuigkundige installaties speel je een cruciale rol bij het waarborgen van de goede werking van systemen in utiliteits- en woningbouw. Je leert problemen opsporen, onderhoud uitvoeren en installaties optimaliseren voor efficiënte prestaties.

Opleiding: Werktuigkundige installaties - utiliteit >

Als monteur in utiliteit werk je aan complexe werktuigkundige installaties in grote gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen en winkelcentra. Je installeert en onderhoudt systemen voor verwarming, koeling en luchtbehandeling om een comfortabel binnenklimaat te waarborgen.

Opleiding: Werktuigkundige installaties - woning >

In de woningbouw ben je verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van technische installaties in huizen. Je zorgt voor verwarmingssystemen, warmtepompen, vloerverwarming en meer om ervoor te zorgen dat mensen in een energiezuinig en comfortabel huis kunnen wonen.

Opleiding: Installatietechniek werkvoorbereiding >

Als werkvoorbereider in de installatietechniek speel je een belangrijke rol bij het plannen en voorbereiden van projecten. Je zorgt ervoor dat alle benodigde materialen, gereedschappen en informatie beschikbaar zijn, zodat de installatieprojecten efficiënt kunnen verlopen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om als technisch tekenaar aan de slag te gaan binnen de installatietechniek. Als technisch tekenaar ben je verantwoordelijk voor het maken van technische tekeningen en ontwerpen van installaties. Je werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alle details kloppen.

Aanverwante Opleidingen

Voor meer informatie over aanverwante opleidingen kun je de volgende links volgen: