LEREN EN WERKEN IN DE TECHNIEK,

Goflex biedt voor gedreven leerlingen een vliegende start in de installatietechniek. Een opleiding tot en met mbo niveau 3 of 4 waarin theorie en praktijk nauw aan elkaar gekoppeld zijn. Een intensief traject met veel aandacht voor de praktijk waardoor je goed voorbereid wordt om aan het werk te gaan. Na succesvol afronden van de Goflex bootcamp vervolg je je opleidingstraject in de BBL. Je krijgt van Goflex de baanzekerheid voor deze leerwerkplek.

DE GOFLEX BOOTCAMP WERTUIGKUNDIGE INSTALLATIES/ INSTALLATIETECHNIEK
Tijdens de bootcamp wordt je in één van onze Vakwijs trainingscentra in hoog tempo klaargestoomd voor de beroepspraktijk. Eén dag in de week krijg je theorie op het Roc, vier dagen per week krijg je praktijktraining van onze eigen instructeurs, waarbij je allround wordt opgeleid:  installatietechniek, maar ook een gedeelte metaal- en elektrotechniek. Ook krijg je workshops, gastlessen en training op sociale vaardigheden en de basis op het gebied van veiligheid: VCA en  ATEX Ex.000.

Na deze intensieve start stroom je naadloos door naar het vervolg in de BBL, waarbij je aan het werk gaat bij onze opdrachtgevers en daar doorleert tot en met niveau 3 of 4.

EERSTE 32 DAGEN BOOTCAMP
Wanneer je kiest voor de installatietechniek ga je met beroepsgerichte thema’s aan de slag volgens de principes van het competentiegericht leren. Je leert de basisvaardigheden van het vak;

Tijdens de bootcamp installatietechniek ga je onder meer aan de slag met:

 • kunststof buis
 • dunwandig stalen buis
 • koperen buis
 • dikwandig stalen buis
 • gas en verwarming - leidingaanleg
 • sanitair en ketel aansluiten
 • bevestigingstechnieken

Ook brengen we je bij hoe je opdrachten moet voorbereiden, calculaties kunt maken, hoe je je werk moet presenteren. Je maakt kennis met warmtepompen, cascadeopstellingen, warmtekrachtkoppelingen etc. Kortom, alle competenties die horen bij een goede vakman. 

Goflex verzorgt tijdens de bootcamp stages en excursies. Bovendien is het volgende in het lesprogramma opgenomen; VCA (veiligheid), 10% van de lessen is elektrotechniek en 10% is metaaltechniek. Een allround voorbereiding op de beroepspraktijk in de BBL.

GOFLEX BOOTCAMP TECHNISCHE BASISTRAINING2

DE BBL IN
Na succesvol afronden van de bootcamp krijg je een baanzekerheid voor een leerwerkplek. De opleiding wordt vervolgd op niveau 2 of 3 volgens de beroeps begeleidende leerweg (BBL). Je gaat leren en werken tegelijk bij één van onze opdrachtgevers.

Als afsluiting neemt de opleiding en diplomering tot technicus nog twee jaar in beslag. Het totale traject van start tot einddiplomering duurt in totaal vier jaar.

De Goflex opleiding heeft voordelen tegenover een reguliere BOL route vanwege het praktische karakter en de vroege kennismaking met de beroepspraktijk. In veel gevallen gaan leerlingen, na afronding van het gehele traject, in dienst bij het bedrijf waar het diploma technicus is behaald.

PRAKTISCHE INFORMATIE OP EEN RIJTJE

 • Je bent in de bootcamp direct 40 uur per week bezig met je opleiding, verdeeld over 1 dag theorie en 4 dagen praktijk.
 • Je volgt deze opleiding niet op school maar in één van onze trainingscentra: Amsterdam, Groningen, Den Bosch, Apeldoorn, Goes, Schiedam of Stein.
 • Je krijgt theorieles van docenten van het ROC.
 • De praktijk wordt gegeven door een van onze eigen praktijkopleiders die je alle kneepjes van het vak leren.
 • Het is een BBL opleiding, je verdient direct salaris. Wij betalen het schoolgeld en schoolboeken.
 • Goflex zorgt voor de docenten, de praktijkruimte, oefenmateriaal, gereedschap, kleding, excursies, stages, extra cursussen, begeleiding en een baangarantie.
 • Na succesvol afronden van de bootcamp, krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor een BBL traject bij Goflex.

INSTROOM
Je komt voor dit traject in aanmerking als je je vmbo KB/ GL of TL hebt afgerond, een overgangsbewijs hebt van 3 naar 4 havo of wil switchen van mbo opleiding. Verder vinden we je motivatie erg belangrijk: is de techniek echt wat voor jou en ben je bereid daarvoor in jezelf te investeren?

Een traject waarmee je verder kunt! Heb je interesse?

Meld je direct aan