Goflex en techniek zijn regelmatig in het nieuws.

 • 16-02-2024
  Ik wil me graag ontwikkelen

  Begin 2017 kwam Mustafa vanuit Syrië naar Nederland. Hij leerde razendsnel Nederlands, doorliep de middelbare school en doet nu bij Goflex de opleiding tot Eerste Monteur Elektrotechniek in de Gebouwde Omgeving op niveau 3.
 • 07-02-2024
  Wat ik mistte op school was dat je geen technieklessen op VMBO-TL kreeg

  * Uit het nieuwsbericht van Sterk Techniek Onderwijs
 • 12-12-2023
  Het is nooit erg om extra kennis op te doen

  Gijs [18] ontdekte Goflex eigenlijk per toeval. 'Ik zat eerst op de Hotelschool in Den Haag. Uiteindelijk stopte ik daarmee en wist ik dat ik de techniek in wilde. Dus ging ik op zoek naar leuke opleidingen in de techniek. Via Google kwam ik bij Goflex terecht en het zag er allemaal goed uit. Ik meldde me aan, mocht op gesprek komen en voor ik het wist, deed ik mee met de Bootcamp. Goflex had ervoor gezorgd dat ik in de tussentijd twee dagen kon meelopen bij Spie. Ik zit nu in het tweede jaar en volg de opleiding Eerste monteur utiliteit [niveau 3].
 • 13-10-2023
  Oneindige kansen om te leren

  Werken met kasten die twee keer zo oud zijn als jezelf. Lieke [20] komt het regelmatig tegen op haar leerwerkplek bij Eltra. En dat is precies wat ze zo leuk vindt aan haar werk. Van decennia oude kasten tot de nieuwste technieken: er is oneindig veel te ontdekken. Lieke vertelt over haar passie voor leren, haar fascinatie voor de technische wereld en hoe ze bij Eltra kan ontdekken wat ze het allerleukst vindt als Electrical Engineer.  
 • 29-09-2023
  Je kunt zoveel meer in de techniek

  Ontdek de kansen in de techniek bij Goflex Young Professionals
 • 14-03-2023
  Mijn toekomst is in de techniek

  Dewi (24) deed een niveau 2 opleiding Dierverzorging, maar realiseerde zich dat ze met dat diploma alleen vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Ze verdiepte zich in de arbeidsmarkt en zag dat er kansen lagen in de techniek. ‘Het was me helemaal duidelijk: daar ligt mijn toekomst.’ Ze begon aan een leerwerktraject bij Goflex en is super enthousiast.

  Techniek is natuurlijk heel breed, maar Dewi had wel eens meegekeken met een buurman die elektricien is. ‘Dat leek me wel leuk. Ik heb hem vooraf nog wel wat vragen gesteld, hoor. Is het niet moeilijk, of zwaar, of saai? Na drie keer ‘nee’, dacht ik: oké, ik ga ervoor. Ik startte met een BOL-opleiding bij ROC Noorderpoort in Stadskanaal en dat beviel op zich goed. Maar ik woonde al op mezelf en had dus een inkomen nodig. Ik ging daarom op zoek naar een combinatie van leren en werken, en kwam op het spoor van Goflex. Toen ging het snel: na een gesprek met Marc kwam ik uit op Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen (niveau 3) en kon ik terecht bij Verwater in Emmen.
 • 17-01-2023
  Ik merkte dat vijf dagen per week stilzitten in de schoolbanken niets voor mij is

  'Ik volgde een opleiding Maritieme Engineering, maar ik merkte dat vijf dagen per week stilzitten in de schoolbanken niets voor mij is", aldus Goflexer Lenn (21). "Dus ging ik op zoek naar een combinatie van leren en werken, maar dan wel op niveau 4. Die vond ik bij Goflex. Daar volg ik de opleiding Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen. Het eerste jaar ga je één dag per week naar school en vier dagen werken. In de volgende drie jaren werk je vijf dagen en ga je één keer per week ’s avonds naar school.’Stilzitten is niets voor Lenn. Daarom verruilde hij zijn beroepsopleidende leerweg (BOL) voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) waarbij hij meteen aan de slag kon. Nu werkt hij voor Croonwolter&dros bij afvalverwerkingsbedrijf AVR in de Botlek.
 • 10-01-2023
  Ik ben eigenlijk een manusje van alles

  Jordi (25 jaar) komt uit Maurik en zit in het derde jaar van de BBL opleiding Mechatronica op het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hij is inmiddels al 3 jaar aan de slag bij de technische dienst van Alabastine waar er altijd wel wat te beleven valt.
 • 14-12-2022
  Het is mooi om bij te dragen aan de innovaties op het elektriciteitsnet

  Energie verduurzamen, de industrie slimmer maken en de wereld verder digitaliseren. Ook Goflexer Bram (25) was toe aan die uitdaging. Vorig jaar gooide hij zijn carrière om en startte zijn loopbaan als monteur energievoorziening-in-opleiding. Nu werkt hij dagelijks met zijn collega’s aan de hoognodige uitbreidingen van het elektriciteitsnet van EQUANS en het updaten van verouderde installaties.
 • 28-10-2022
  Techniek moest het worden

  “Ik heb net mijn eerste jaar elektrotechniek, niveau 4 afgerond bij Goflex. Op het hbo studeerde ik drie jaar elektro en ICT. Ik vond het te veel theorie en daarom ben ik overgestapt naar deze opleiding. Hier draait alles om de praktijk. Ik werk vier dagen in de week en zit één dag in de schoolbankjes.”