Goflex en techniek zijn regelmatig in het nieuws.

 • 29-09-2023
  Je kunt zoveel meer in de techniek

  Ontdek de kansen in de techniek bij Goflex Young Professionals
 • 14-03-2023
  Mijn toekomst is in de techniek

  Dewi (24) deed een niveau 2 opleiding Dierverzorging, maar realiseerde zich dat ze met dat diploma alleen vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Ze verdiepte zich in de arbeidsmarkt en zag dat er kansen lagen in de techniek. ‘Het was me helemaal duidelijk: daar ligt mijn toekomst.’ Ze begon aan een leerwerktraject bij Goflex en is super enthousiast.

  Techniek is natuurlijk heel breed, maar Dewi had wel eens meegekeken met een buurman die elektricien is. ‘Dat leek me wel leuk. Ik heb hem vooraf nog wel wat vragen gesteld, hoor. Is het niet moeilijk, of zwaar, of saai? Na drie keer ‘nee’, dacht ik: oké, ik ga ervoor. Ik startte met een BOL-opleiding bij ROC Noorderpoort in Stadskanaal en dat beviel op zich goed. Maar ik woonde al op mezelf en had dus een inkomen nodig. Ik ging daarom op zoek naar een combinatie van leren en werken, en kwam op het spoor van Goflex. Toen ging het snel: na een gesprek met Marc kwam ik uit op Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen (niveau 3) en kon ik terecht bij Verwater in Emmen.
 • 17-01-2023
  Ik merkte dat vijf dagen per week stilzitten in de schoolbanken niets voor mij is

  'Ik volgde een opleiding Maritieme Engineering, maar ik merkte dat vijf dagen per week stilzitten in de schoolbanken niets voor mij is", aldus Goflexer Lenn (21). "Dus ging ik op zoek naar een combinatie van leren en werken, maar dan wel op niveau 4. Die vond ik bij Goflex. Daar volg ik de opleiding Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen. Het eerste jaar ga je één dag per week naar school en vier dagen werken. In de volgende drie jaren werk je vijf dagen en ga je één keer per week ’s avonds naar school.’Stilzitten is niets voor Lenn. Daarom verruilde hij zijn beroepsopleidende leerweg (BOL) voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) waarbij hij meteen aan de slag kon. Nu werkt hij voor Croonwolter&dros bij afvalverwerkingsbedrijf AVR in de Botlek.
 • 10-01-2023
  Ik ben eigenlijk een manusje van alles

  Jordi (25 jaar) komt uit Maurik en zit in het derde jaar van de BBL opleiding Mechatronica op het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hij is inmiddels al 3 jaar aan de slag bij de technische dienst van Alabastine waar er altijd wel wat te beleven valt.
 • 14-12-2022
  Het is mooi om bij te dragen aan de innovaties op het elektriciteitsnet

  Energie verduurzamen, de industrie slimmer maken en de wereld verder digitaliseren. Ook Goflexer Bram (25) was toe aan die uitdaging. Vorig jaar gooide hij zijn carrière om en startte zijn loopbaan als monteur energievoorziening-in-opleiding. Nu werkt hij dagelijks met zijn collega’s aan de hoognodige uitbreidingen van het elektriciteitsnet van EQUANS en het updaten van verouderde installaties.
 • 28-10-2022
  Techniek moest het worden

  “Ik heb net mijn eerste jaar elektrotechniek, niveau 4 afgerond bij Goflex. Op het hbo studeerde ik drie jaar elektro en ICT. Ik vond het te veel theorie en daarom ben ik overgestapt naar deze opleiding. Hier draait alles om de praktijk. Ik werk vier dagen in de week en zit één dag in de schoolbankjes.” 
 • 23-06-2022
  Van collega’s krijg ik de tijd en ruimte om te leren

  Jamie (31) zit in het 1e jaar van de BBL-opleiding Elektrotechniek [niveau 4] bij Goflex. Zij werkt voor haar opdrachtgever EQUANS op de locaties van het Zuyderland Medisch Centrum Sittard en Heerlen. Daar voert ze samen met haar collega's diverse elektrotechnische werkzaamheden uit. Jamie geeft ons een kijkje in de keuken en vertelt over haar ervaring bij Goflex en EQUANS.
 • 16-05-2022
  Ik wilde graag een stageplek om te leren lassen

  Rayn (19) zit in het 7e jaar van Technisch Instituut Sparrendal in de Belgische plaats Lanaken, vlakbij Maastricht. Hij ging voor de specialisatie Fotolassen en loopt één dag in de week stage. ‘Het is geweldig om te doen.’
 • 01-12-2021
  Je eigen traject vormgeven

  Jitze (27 jaar) studeerde af aan de Radboud Universiteit als socioloog, maar koos uiteindelijk voor een leer/werktraject in de techniek. ‘Ik wilde liever iets met mijn handen doen.’
 • 20-10-2021
  Al doende leert men | mbo niveau 4 elektrotechniek

  De techniek was niet haar eerste keuze. Saskia (27) uit Oosterbeek rondde de mbo-opleiding Bloem & Design, niveau 4 af, deed daarna ook nog niveau 5 (associate degree) en werkte vervolgens twee jaar in een bloemenzaak. ‘En toen dacht ik, wil ik dit tot mijn pensioen doen? Het antwoord was nee, dus toen diende zich de vraag aan: wat dan?’ Het werd elektrotechniek.