Opleiding metaal en werktuigbouw

Bij Goflex ga je leren en werken tegelijk. Theorie op het ROC, techniek bij Goflex. Je volgt een gratis MBO opleiding in een technische richting. Daarbij bieden wij je extra training aan in ons eigen trainingscentrum. Je ontwikkelt je vervolgens tot eerste monteur, technicus of specialist in een technische richting van jouw keuze. Je gaat 4 of 5 dagen werken en 1 dag of 2 avonden naar school. Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 uur investeer je in jezelf).Theorie op het roc, praktijk bij goflex

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek, voor jongeren die vooruit willen en in hun toekomst willen investeren.

~ Een betaalde (leer)baan in de techniek
~ Gratis MBO opleiding op een ROC in de buurt
~ Extra verdieping en verbreding met Goflex Programma
~ Werken en leren aan interessante projecten bij bekende bedrijven

Wat kan je doen in de metaal / werktuigbouw?
“De metaal” is een zeer veel omvattend vakgebied. Bijna alle constructies, installaties en fabrieken zijn opgebouwd uit staal. Staalconstructies, schepen, leidingstelsels, machines met draaiende delen, overal kom je het tegen. Metaalbewerkers en werktuigbouwkundigen ontwerpen, vervaardigen of onderhouden deze installaties en constructies. Bij Goflex kan je worden opgeleid tot pijpfitter, lasser, constructiebankwerker en richting machine onderhoud. Ook mechatronica, rotating en tekenaar werkvoorbereider behoren tot de mogelijkheden.

Een aantal mogelijke bedrijfstakken voor metaalleerlingen zijn de [petro]chemie, constructiebedrijven, scheepswerven, apparatenbouwers.

Praktijkvoorbeeld
Een portaalkraan is een voorbeeld van een product waar lassers, constructiewerkers en onderhoudsmonteurs aan werken. Voor de productie van onderdelen en samenbouw zijn lassers en constructiewerkers nodig. Bij het afstellen op de uiteindelijke kraanbaan en onderhoud kunnen de onderhoudsmonteurs aan de bak.

Wat ga je leren van de Metaal & Werktuigbouw?
Tijdens je opleiding leer je allerlei manieren van metaalbewerking zoals slijpen, boren, snijbranden, uitlijnen, stellen, lassen. Afhankelijk van de gekozen richting zal je je verder specialiseren als lasser, als pijpfitter, als constructiewerker of richting machine-onderhoud.

Wat ga je worden?
De opleidingen in de metaaltechniek brengen je tot functies als allround medewerker productietechniek,  lasserpijpfitter /  fitter, fotolasser,  constructiewerker of  onderhoudstechnicus. Of je gaat de breedte in via de  mechatronica. Natuurlijk is de  opleiding maintenance een hele uitdagende mogelijkheid.

Klik hieronder in het schema voor extra uitleg over de opleidingen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg. Goflex is een SBB erkend leerbedrijf voor lassers en leerbedrijf metaal

Metaaltechniek / Werktuigbouw / WTB nieuwe stijl competentiegericht:

Afhankelijk van je interesse is binnen het competentiegericht leren en werken doorstroom in meerdere richtingen mogelijk. De keuze aan vervolgopleidingen beperkt zich niet tot naastgelegen opleidingen maar kan binnen de gehele kwalificatiestructuur plaatsvinden.

Hieronder zie je een overzicht van de competentiegerichte opleidingen:

BEWERKINGSTECHNIEKEN
METAALBEWERKEN

Basislasser MBO niveau 2
Allround lasser MBO niveau 3

BEWERKINGSTECHNIEKEN
METAALBEWERKEN

Pijpenbewerker MBO niveau 2
Allround pijpenbewerker MBO niveau 3

BEWERKINGSTECHNIEKEN
METAALBEWERKEN

Constructiewerker MBO niveau 2
Allround constructiewerker MBO niveau 3

INSTALLATIES EN SYSTEMEN
SERVICE EN ONDERHOUDSTECHNIEK

Monteur service en onderhoud installaties en systemen MBO niveau 2
Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw MBO niveau 3
Technicus service en onderhoud werktuigbouw MBO niveau 4

WERKVOORBEREIDEN

Technisch tekenaar MBO niveau 3
Tekenaar constructeur MBO niveau 4
Werkvoorbereider fabricage MBO niveau 4