Beroepen en Opleidingen in de Elektrotechniek

Leren en Werken in de Elektrotechniek

De elektrotechniek biedt een wereld van mogelijkheden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het werken met elektrische systemen en technologieën. Met een opleiding in de elektrotechniek kun je aan de slag in verschillende sectoren, zoals de industrie, utiliteit, woningbouw of infra en energie. Bij Goflex kun je leren en werken tegelijk.

 

Je krijgt een gratis MBO opleiding in een technische richting, terwijl je praktijkervaring opdoet bij bekende leerbedrijven. Het unieke aspect van Goflex is dat je naast je reguliere opleiding extra training krijgt in ons eigen trainingscentrum, waardoor je een breder scala aan vaardigheden en kennis ontwikkelt.

Mogelijke Beroepen

Met een opleiding in de elektrotechniek zijn er tal van beroepen waar je in kunt stappen. Hier zijn enkele mogelijke beroepen binnen dit werkveld:

 • Elektromonteur
 • Monteur elektrotechnische installaties
 • Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen
 • Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen
 • Technicus engineering elektrotechniek
 • Installatietechnicus
 • Industrieel elektricien
 • PLC-specialist
 • Energiespecialist
 • Hoogspanningsmonteur
 • Panelenbouwer
 • Technisch tekenaar
 • Tekenaar werkvoorbereider
 • Etc.

Leren en Werken bij Goflex

Bij Goflex kun je ervoor kiezen om te leren en werken in verschillende sectoren binnen de elektrotechniek. Als je geïnteresseerd bent in de industrie, kom je te werken bij industriële bedrijven waar je verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de optimalisatie van elektrotechnische installaties. Bij de utiliteit werk je aan elektrische systemen in gebouwen, zoals kantoren en winkelcentra. Als je meer geïnteresseerd bent in de woningbouw, werk je aan elektrische installaties in woningen en appartementencomplexen. Voor de infrastructuur ben je betrokken bij elektrische systemen voor bijvoorbeeld bruggen, sluizen en tunnels. Het unieke aspect van werken bij Goflex is dat je veel praktijkervaring opdoet en tegelijkertijd een gratis MBO opleiding volgt.

Opleidingen Elektrotechniek

Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen elektrotechniek bij Goflex:

Elektrotechnische Industriële Installaties en Systemen

In deze richting ga je aan de slag met elektrische installaties in de industrie en utiliteit. Als Monteur elektrotechnische installaties leer je de basis van het installeren en onderhouden van elektrische systemen in fabrieken, kantoren, en meer. Als Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen krijg je de verantwoordelijkheid om complexe industriële elektrische installaties aan te leggen en te onderhouden. Wil je nog een stap verder gaan? Word dan Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen, waarbij je elektrische systemen ontwerpt en implementeert in de industrie.

Elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Deze richting richt zich op elektrische installaties in woningen en utiliteitsgebouwen. Als Monteur elektrotechnische installaties ben je betrokken bij het installeren en onderhouden van elektrische systemen in verschillende gebouwen. Wil je meer verantwoordelijkheid? Dan is de rol van Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit perfect voor jou. Hier leid je de aanleg en het onderhoud van elektrotechnische installaties in woningen en utiliteitsgebouwen. Voor degenen die graag ontwerpen, is er de mogelijkheid om Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving te worden, waarbij je elektrische installaties ontwerpt en realiseert voor woningen en utiliteitsgebouwen.

Service en Onderhoudstechniek (Meet- en Regeltechniek)

Deze richting richt zich op het onderhouden en optimaliseren van elektrische systemen. Begin als Monteur service en onderhoud installaties en systemen, waarbij je elektrische systemen onderhoudt in diverse gebouwen. Als je meer ervaring hebt, kun je doorgroeien naar Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. In deze rol leid je een team bij het onderhouden van complexe elektrische systemen. Ben je op zoek naar een uitdagende functie? Dan kun je Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie worden, waarbij je elektrische systemen optimaliseert in verschillende industriële omgevingen.

(KADER)FUNCTIES - TECHNIEK ALGEMEEN

Aanverwante Opleidingen

Voor meer informatie over aanverwante opleidingen kun je de volgende links volgen: