Basisvaardigheden op het Trainingscentrum

Trainingscentra

Als je begint aan het leerwerktraject bij Goflex heb je misschien nog niet voldoende [praktijk]kennis om al meteen aan het werk te gaan. Goflex heeft daarom op strategische plekken in het land trainingscentra opgericht waar Goflex-leermeesters jou de nodige kennis in een rustige en vertrouwde omgeving bijbrengen. Je werkt in een aantal weken aan verschillende werkstukken tot je klaar bent voor het echte werk.

“Naast de coach die de grote lijnen uitzet, heb je ook een veldtrainer nodig en dat is de leermeester. Hij zorgt voor het aanleren van de techniek en de trucs.”

Het komt tegenwoordig vaak voor dat leerlingen terugkomen op hun eerder gemaakte opleidingskeuze. Het is dus niet zoals vroeger dat alle vmbo leerlingen uit de sector groen ook daadwerkelijk een groen vervolgopleiding gaan doen. En dat geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de richtingen techniek, economie en zorg. De verschillende startende leerlingen -dus ook die met een andere vooropleiding- kunnen het hele jaar door terecht op de Goflex-trainingscentra om daar in alle rust de basisvaardigheden van de techniek aan te leren.

Ook is het door de snelle ontwikkelingen in de techniek wel eens nodig voor een Goflexer om extra vaardigheden aan te leren. Een voorbeeld: Opdrachtgevers als Rijkswaterstaat hebben zulke uitgebreide tekeningen dat een extra cursus nodig is om er wijs uit te kunnen worden.

“Tijdens de opleiding op het trainingscentrum krijg je gewoon betaald”

Op de trainingscentra werken gespecialiseerde Goflex-leermeesters. Zij zijn de aangewezen personen om jou de kneepjes van het vak aan te leren.

Speciale trainingsfaciliteiten zijn ingericht voor de richtingen metaal, installatie en elektrotechniek. Voor procestechniek en maintenance zijn bij verschillende trainingscentra onderdelen van fabrieken opgesteld, bijvoorbeeld productielijnen van een vruchtensapfabriek, een koffiefabriek, een chemische fabriek (je oefent met water) etc.

 

Wat doen Goflexers eigenlijk?

Goflexers werken o.a. bij