Opleidingen MBO BBL procestechniek / maintenance
 

Opleidingen MBO BBL procestechniek / maintenance

Opleidingen procestechniek / maintenance

Bij Goflex ga je leren en werken tegelijk. Theorie op het ROC, techniek bij Goflex. Je gaat een gratis MBO opleiding doen in een technische richting. Daarbij bieden wij je extra training aan in ons eigen trainingscentrum. Je gaat je ontwikkelen tot eerste monteur, technicus of specialist in een technische richting van jouw keuze. Je gaat 4 of 5 dagen werken en 1 dag of 2 avonden naar school. Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, en voor de schooluren die binnen je werkrooster vallen!

Theorie op het roc, praktijk bij goflex

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek, voor jongeren die vooruit willen en in hun toekomst willen investeren.

~ Een betaalde (leer)baan in de techniek
~ Gratis MBO opleiding op een ROC in de buurt
~ Extra verdieping en verbreding met Goflex Programma
~ Werken en leren aan interessante projecten bij bekende bedrijven

 

Wat is procestechniek?
Bijna alles om ons heen wordt gemaakt in de procestechniek.
Tandpasta, kaas, benzine, papier, frisdrank en zelfs automatten, bumpers en kunststof tuinmeubilair worden hier allemaal gemaakt.

De productie van deze producten gebeurt in grote, moderne, geautomatiseerde fabrieken waar grondstoffen verwerkt worden tot een halffabricaat of eindproduct (bijvoorbeeld frisdrank in fles). De fabriek wordt bestuurd vanuit de proces controlroom door de procesoperator. De mechanisch operator werkt bij het productieproces op de vloer en bedient machines, lopende banden etc. De maintenance technicus is onderdeel van de technische dienst en is verantwoordelijk voor service en onderhoud en lost grote storingen op, of nog beter, hij voorkomt ze.

Praktijkvoorbeeld
De procesoperator belt met de maintenance operator vanwege een storing bij het afvulstation. De maintenance technicus gaat op zoek naar de oorzaak van de storing (elektrisch en/of mechanisch) en vindt een kapotte sensor. Hij vervangt de sensor en regelt hem opnieuw in zodat de procesoperator de productie weer kan opstarten.

Waar ga je werken en leren?
Je kunt in verschillende typen industrie werken, denk bijvoorbeeld aan de verpakkings- of auto industrie. Dit zijn industrieën waar veel kunststof gebruikt wordt. Dit wordt  vervaardigt met de productielijnen, machines en randapparatuur, die weer  onderhouden worden door maintenancetechnici.

Wanneer je voor jezelf een functie ziet als Operator, zijn er twee richtingen.

Of je staat zelf vooral aan de knoppen, of achter een scherm, om een machine of een compleet proces te bewaken en te bedienen.

Maar je kunt ook als Maintenance Operator/ maintenance technician aan de slag, waarbij je verantwoordelijk bent voor het onderhoud van de installaties, en veel belangrijker, het draaiend houden van een proces of fabriek. Deze Maintenance Operator is veel meer technisch geschoold, en dat is waar onze specialiteit ligt.

Er wordt daarbij vaak onderscheid wordt gemaakt in vakgebied.

Werktuigbouwkundige Maintenance Operator

Service en onderhoud werktuigbouw MBO niveau 3,4

Elektrotechnische Maintenance Operator

Service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (meet- en regeltechniek) MBO niveau 3,4

Mechatronica

Als je niet echt wil kiezen tussen Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde, dan is de Mechatronica misschien wel wat voor jou. Of de opleiding Allround Technicus of Allround Operationeel Technicus - AOT.

Goflex is een SBB erkend leerbedrijf maintenance

MAINTENANCE TECHNICIAN

Elektrotechnische systemen MBO niveau 2, 3, 4
Mechatronica systemen MBO niveau 2, 3, 4
Service en onderhoud werktuigbouw MBO niveau 2, 3, 4
Service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie MBO niveau 2, 3, 4