Word Procesoperator B bij Goflex en Shell in 14 maanden!

Leren en werken in de petrochemische industrie? Haal je diploma in slechts 14 maanden door te leren en te werken. Werk bij Shell terwijl je leert bij Goflex, met mbo onderwijs van Technicom!

Opleidingsdetails

 • Niveau: MBO 3
 • Bestemt voor: Zij-instromers met werkervaring
 • Bijzonderheid: Ploegendienst
 • Leerweg: Leren en werken via BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)
 • Dossier: Machines en systemen - industriële processen
 • Locaties: Exclusief beschikbaar in de omgeving Rotterdam, Pernis, Moerdijk en Schiedam

Jouw opleidingstraject

Bij dit unieke opleidingsprogramma word je onderdeel van Shell's petrochemische operaties.

Leren en werken: Als BBL-leerling ga je direct aan de slag op de werkvloer bij Shell. Je leert door te doen, en dat betekent dat je echt betrokken wordt bij de complexe processen die plaatsvinden. Je leert hoe alles werkt en hoe je het kunt beheren.

Technische vaardigheden: Je wordt opgeleid in het gebruik van geavanceerde apparatuur en computers die ontzettend belangrijk zijn in de petrochemische wereld. Dit helpt je begrijpen hoe de technologieën werken en hoe je ze kunt bedienen.

Training: Als BBL-leerling Procesoperator B bij Shell en Goflex krijg je extra training in het trainingscentrum van Goflex. Hier leer je specifieke vakgerelateerde vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen. Het biedt een waardevolle aanvulling op je praktijkervaring op de werkvloer bij Shell, waardoor je nog beter bent voorbereid op je toekomstige rol als Procesoperator B.

Milieu en duurzaamheid: Je leert ook hoe je zorg kunt dragen voor het milieu en bijdragen aan duurzame praktijken in de industrie. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je milieuvriendelijk kunt werken in deze sector.

Naast deze specifieke onderwerpen krijg je ook les in vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaanontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent voor een succesvolle carrière in de petrochemische industrie.

 

Technicom

Tijdens de MBO opleiding tot Operator-b bij Goflex, ben je ingeschreven bij mbo instituut Technicom. Zij verzorgen -1 dag in de week- op de Shell-locatie in Moerdijk, het theoretische deel van de opleiding en bent daarmee verzekerd van een erkend MBO diploma.

Je start 4 weken met de Bootcamp bij Goflex in Schiedam. Hier krijg je 3 dagen praktijk, 2 theorie. 

Daarna ga je de beroepspraktijk in bij Shell in Moerdijk of Pernis. Na ruim een jaar (14 maanden) in de BBL haal je al je mbo diploma operator B! Hierna ga je aan de slag bij Shell.

 Toelatingseisen

Werkervaring
Het gaat om een zij-instroomtraject. Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring nodig om in te kunnen stromen. Het maakt niet uit of dit in de techniek of in een andere branche is.

Opleiding
Om deel te nemen aan dit exclusieve opleidingsprogramma, heb je minimaal een VMBO KBL, VMBO GL/ TL, HAVO overgangsbewijs 3-4 of een HAVO-diploma nodig. Je moet in ieder geval een een aanleg voor wiskunde en NaSk (natuurkunde/ scheikunde) hebben, dat gebruik je veel in dit vakgebied.

Voordelen

 • Gratis lesmaterialen: Alle benodigde boeken en schoolgeld worden volledig vergoed.
 • Salaris en vergoedingen: Je ontvangt een salaris voor de uren die je op de werkplek doorbrengt en voor de schooluren binnen je rooster.
 • Reiskosten: Je reiskosten van en naar school worden vergoed.
 • Uitrusting: Je ontvangt de benodigde gereedschappen en bedrijfskleding, allemaal verzorgd door Goflex.
 • Extra ondersteuning: Gratis extra begeleiding en cursussen staan tot je beschikking om ervoor te zorgen dat je met succes je opleiding kunt afronden.

Opleidingslocaties

Onze exclusieve leeromgeving bevindt zich in de hart van de petrochemische industrie. We hebben trainingsfaciliteiten in Schiedam en Moerdijk, waar je wordt begeleid door toegewijde professionals in het vakgebied.

Aanmelden

Klaar om je carrière als Procesoperator B bij Shell te starten?

Start procestechniek operator bootcamp oktober 2024

Meld je aan!

 

Ploegendiensten

Je komt in 5 ploegendienst, waarbij je afwisselend ochtend- middag- en avonddiensten draait. Hier hoort ook een mooie salaristoeslag van 30% bij!

In de petrochemische sector werken procesoperators doorgaans in ploegendiensten, een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Veel productieprocessen in deze sector draaien namelijk continu door, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar.

Het handhaven van ononderbroken operaties is van uiterst groot belang. Een ongeplande stilstand kan leiden tot ongewenste gevolgen, zoals de ongecontroleerde productie van materialen op plaatsen waar dit niet wenselijk is.

Het zijn de toegewijde procesoperators die ervoor zorgen dat de activiteiten in de petrochemische industrie draaiende worden gehouden, en dit gebeurt via zorgvuldig geplande ploegendiensten.

Elke ploeg werkt volgens de wettelijke bepalingen maximaal acht uur. Voor een volledige dag, 24 uur, zijn er drie ploegen nodig: een dagploeg, een avondploeg en een nachtploeg. Daarnaast is er vaak een reserveploeg, bekend als de "uitslaapploeg," die meestal na de nachtdienst werkt en niet op het productieterrein aanwezig is.

Deze reserveploeg staat standby om in te grijpen indien nodig.

Sommige mensen ervaren werken in ploegendiensten als een uitdaging, terwijl anderen erbij zweren. Het biedt de mogelijkheid om op momenten vrij te zijn wanneer de rest van het land aan het werk is, en de financiële beloning voor ploegendiensten is aanzienlijk hoger dan vergelijkbare functies met werktijden van 9 tot 5.

meld je aan