Opleiding allround constructiewerker

 

Niveau MBO
Leerweg Leren en werken BBL
Dossier Bewerkingstechnieken - metaalbewerken

Opleiding
Hoe ziet je opleiding eruit?

Naast de beroepspraktijkvorming bij Goflex volg je les op het ROC om te werken aan de theorie van het vak. Je krijgt onderwerpen zoals constructies vervaardigen, repareren en modificeren, waaronder ook in de constructie en apparaten- en scheepsbouw. Je leert het onderhoud verzorgen en verbeteringen aanbrengen. Verder leer je communiceren en systematisch en gecontroleerd werken en vak theorie.

Naast de beroeps gerelateerde vakken krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Beroepsbeeld
Waar werk je en wat doe je?

Als allround constructiewerker maak je zelfstandig producten voor de constructiebouw. Bijvoorbeeld constructiedelen voor bruggen, gebouwen, kranen en vrachtwagens. Je werkt volgens werktekeningen, opdrachten, handboeken, voorschriften en instructies. Je bereidt zelf je werk voor, bepaalt je werkmethodiek en je hebt enig inzicht in de organisatie van het bedrijf.

Als constructiewerker maak, repareer of onderhoud je onderdelen van constructies of apparaten. Je werkt vooral met metaal, maar soms ook met andere materialen zoals aluminium of kunststof. Je maakt bijvoorbeeld een schroef voor een schip of een stalen boomconstructie voor een hijskraan.

Beroepseisen
Wat moet je kunnen?

Met een sterk staaltje technisch en ruimtelijk inzicht plaats en monteer je de onderdelen op de juiste plaats. Dit doe je in de werkplaats of op locatie bij een opdrachtgever. Daarna controleer je of alles goed en veilig in elkaar zit. Je hebt dus heel wat verantwoordelijkheid. Met jouw hijskraan worden straks bijvoorbeeld zeecontainers uit een vrachtschip getakeld, dus alles moet goed werken!

Je kunt goed alleen werken maar ook in teamverband. Bovendien kun je minder ervaren collega’s begeleiden. Systematisch en geconcentreerd werken is ook belangrijk. Je hebt ruimtelijk inzicht en je bent flexibel inzetbaar.

Toelatingseisen
Wat moet je hebben?

Afhankelijk van je vooropleiding stroom je in op niveau 2 of 3

VMBO KBL, VMBO TL, HAVO

  • Allround constructiewerker - MBO niveau 3
  • Technicus service en onderhoud wektuigbouw - MBO niveau 4

VMBO BBL, VMBO KBL

  • Constructiewerker - MBO niveau 2
  • Allround constructiewerker - MBO niveau 3

Kosten
Wat gaat het je kosten?

  • Wij betalen je boeken & schoolgeld!
  • Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 schooluren investeer je in jezelf).
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor de kilometers naar school en werk
  • Je krijgt gereedschap en bedrijfskleding van Goflex!
  • Je krijgt gratis extra begeleiding & cursussen zodat je alles makkelijk kunt halen!

Locaties
Waar ga je werken en leren?

Goflex heeft leerwerkplekken door het hele land. Tijdens de MBO opleiding bij Goflex, ben je ingeschreven bij een ROC bij jou in de buurt. Daar volg je één hele dag of twee avonden per week het theoretische deel van de opleiding en bent daarmee verzekerd van een erkend MBO diploma.

 

Aanmelden