Opleiding service en onderhoud werktuigkundige installaties

 

Niveau MBO
Leerweg Leren en werken BBL
Dossier Installaties en systemen - service en onderhoudstechniek

Opleiding
Hoe ziet je opleiding eruit?

Naast de beroepspraktijkvorming bij Goflex volg je les op het ROC om te werken aan de theorie van het vak. Je krijgt onderwerpen zoals (lucht)verwarmings- en industriële spijsbereidingstoestellen, warmwatertoestellen, service aan cv- en luchtbehandelingsapparaten, koudetechniek en vak theorie.

Naast de beroeps gerelateerde vakken krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Beroepsbeeld
Waar werk je en wat doe je?

De servicetechnicus installatietechniek werkt aan installaties, zoals centrale verwarming- en klimaatsystemen, luchtbehandeling- en airconditioningsystemen, gas- en stookinstallaties en sanitaire- en drinkwatersystemen. Dat betekent dat je van alle installaties weet hoe ze geplaatst en afgeregeld worden. Ook weet je hoe ze functioneren en hoe storingen verholpen kunnen worden. Je werk voer je uit bij alle mogelijke klanten / opdrachtgevers en in alle mogelijke (grote) gebouwen.

Interview

RICK EERSTE MONTEUR SERVICE ONDERHOUD

Beroepseisen
Wat moet je kunnen?

Je verricht je vooral zelfstandig en specialistisch werk. Je bent volledig zelfstandig en verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van je eigen takenpakket zonder tussentijds verantwoording af te leggen aan een leidinggevende. Je rapporteert aan ontwerpers en onderhoudsmanagers zodat zij voldoende gegevens hebben om passende voorstellen te kunnen formuleren aan de opdrachtgever. Je werk is van groot belang omdat het werken aan de apparatuur en installaties een (groot) afbreukrisico met zich meebrengt. De apparatuur en installaties zijn van economisch belang voor de klant, niet verwarmde gebouwen leveren natuurlijk een onwerkbare situatie op.

Toelatingseisen
Wat moet je hebben?

Afhankelijk van je vooropleiding stroom je in op niveau 2 of 3

VMBO KBL, VMBO TL, HAVO

  • Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties - MBO niveau 3
  • Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties - MBO niveau 4

VMBO BBL, VMBO KBL

  • Monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties - MBO niveau 2
  • Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties - MBO niveau 3

Kosten
Wat gaat het je kosten?

  • Wij betalen je boeken & schoolgeld!
  • Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 schooluren investeer je in jezelf).
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor de kilometers naar school en werk
  • Je krijgt gereedschap en bedrijfskleding van Goflex!
  • Je krijgt gratis extra begeleiding & cursussen zodat je alles makkelijk kunt halen!

Locaties
Waar ga je werken en leren?

Goflex heeft leerwerkplekken door het hele land. Tijdens de MBO opleiding bij Goflex, ben je ingeschreven bij een ROC bij jou in de buurt. Daar volg je één hele dag of twee avonden per week het theoretische deel van de opleiding en bent daarmee verzekerd van een erkend MBO diploma.

 

Aanmelden