Opleidingen werktuigkundige installaties - woning

 

Niveau MBO
Leerweg Leren en werken BBL
Dossier Installaties en systemen - werktuigkundige installaties (montage)

Opleiding
Hoe ziet je opleiding eruit?

Naast de beroepspraktijkvorming bij Goflex volg je les op het ROC om te werken aan de theorie van het vak. Je krijgt onderwerpen zoals aardgas, verwarmingsinstallaties, elektriciteit, waterleidingsinstallaties, rioleringsinstallaties, aardgasleidingsinstallaties, voorschriften, klantgericht handelen, nieuwe technologieën en vak theorie.

Naast de beroeps gerelateerde vakken krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Beroepsbeeld
Waar werk je en wat doe je?

Als eerste monteur woning werk je aan installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en/of riolering. Als eerste monteur woning werk je in wisselende maar herkenbare omstandigheden in de woningbouw of bij particuliere klanten, en houd je je bezig met aanleg en onderhoud van werktuigkundige installaties en onderhoud van toestellen en onderdelen. Je legt onder meer leidingen aan, monteert componenten en stelt deze zelf in. Waar je precies aan werkt, hangt af van het bedrijf waar je gaat leren en werken.

Beroepseisen
Wat moet je kunnen?

Meestal ga je op pad met één of meerdere collega’s die wat minder ervaring hebben. Jij stuurt hen aan en bent hun aanspreekpunt. Werktuigkundige installaties zijn overal. Dat betekent dat jouw werk je op veel verschillende plekken brengt. Je werkt voornamelijk in woningen en woongebouwen (flats). Pre-fabricage werkzaamheden kunnen ook in een werkplaats op het bedrijf worden verricht. Iedere dag is anders! Zo kom je op maandag bij iemand thuis en moet je op dinsdag een installatieklus in een tandartspraktijk doen. Nieuwbouw doe je ook. Soms ben je dan met grotere projecten bezig.

Je gaat gas-,water-,riool-, of cv- installaties installeren. Je werkt graag met je handen en vind het prettig om niet op een vaste plek te werken. Je kunt makkelijk beslissingen nemen en hebt talent om mensen aan te sturen. Als eerste monteur woning heb je technisch inzicht. Je begrijpt snel wat er met een werktuigkundige installatie aan de hand is als die kuren vertoont.

Toelatingseisen
Wat moet je hebben?

Afhankelijk van je vooropleiding stroom je in op niveau 2 of 3

VMBO KBL, VMBO TL, HAVO

  • Eerste monteur woning - MBO niveau 3
  • Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties - MBO niveau 4

VMBO BBL, VMBO KBL

  • Monteur werktuigkundige installaties - MBO niveau 2
  • Eerste monteur woning - MBO niveau 3

Kosten
Wat gaat het je kosten?

  • Wij betalen je boeken & schoolgeld!
  • Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 schooluren investeer je in jezelf).
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor de kilometers naar school en werk
  • Je krijgt gereedschap en bedrijfskleding van Goflex!
  • Je krijgt gratis extra begeleiding & cursussen zodat je alles makkelijk kunt halen!

Locaties
Waar ga je werken en leren?

Goflex heeft leerwerkplekken door het hele land. Tijdens de MBO opleiding bij Goflex, ben je ingeschreven bij een ROC bij jou in de buurt. Daar volg je één hele dag of twee avonden per week het theoretische deel van de opleiding en bent daarmee verzekerd van een erkend MBO diploma.

 

Aanmelden