Het ontvangen van een negatief bindend studieadvies op het hbo kan een moeilijke en stressvolle situatie zijn. Hier zijn enkele tips voor studenten die een negatief bindend studieadvies hebben gekregen en overwegen om een technische mbo bbl-opleiding te volgen:

  1. Neem de tijd om na te denken en te reflecteren: een negatief bindend studieadvies kan een harde klap zijn voor je zelfvertrouwen en je motivatie. Neem de tijd om te reflecteren en te onderzoeken waarom je het advies hebt ontvangen en wat je kunt doen om je te verbeteren. Overweeg om te praten met een studiebegeleider of loopbaanadviseur om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

  2. Onderzoek de mogelijkheden: een technische mbo bbl-opleiding kan een uitstekende optie zijn als je op zoek bent naar een praktijkgerichte opleiding met goede carrièremogelijkheden.    Onderzoek de verschillende technische richtingen binnen de mbo bbl-opleidingen en kijk welke opleidingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden.

  3. Praat met mensen in het veld: mensen die werkzaam zijn in het vakgebied waarin je geïnteresseerd bent. Vraag naar hun ervaringen en hun mening over de waarde van een technische mbo bbl-opleiding. Dit kan je helpen om beter te begrijpen wat je kunt verwachten en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen tijdens de opleiding.

  4. Wees realistisch over je verwachtingen: een mbo bbl-opleiding is anders dan een hbo-opleiding. Wees realistisch over de verwachtingen die je hebt van de opleiding en wees bereid om hard te werken. Een mbo bbl-opleiding kan zwaar zijn, omdat je tegelijkertijd werkt en studeert. Maar als je gemotiveerd bent en bereid bent om jezelf te ontwikkelen, kan een mbo bbl-opleiding een geweldige keuze zijn.

  5. Maak gebruik van ondersteuning: als je eenmaal begint met een technische mbo bbl-opleiding, maak dan gebruik van de ondersteuning die beschikbaar is. Praat met je docenten en begeleiders als je hulp nodig hebt of als je vragen hebt.

Kortom, als je een negatief bindend studieadvies hebt ontvangen op het hbo en overweegt om een technische mbo bbl-opleiding te volgen, zijn er veel mogelijkheden. Neem de tijd om te onderzoeken en te reflecteren, wees realistisch over je verwachtingen en maak gebruik van de ondersteuning die beschikbaar is.

 

Vraag een oriëntatiegesprek aan