Leren en werken bij Goflex en Shin-Etsu PVC

 

Over Shin-Etsu

Shin-Etsu maakt PVC. In Nederland bevinden de fabrieken zich in het Rotterdamse havengebied. Het verkoopkantoor is gevestigd in Hilversum. Shin-Etsu PVC is onderdeel van het Japanse Shin-Etsu Chemical, wereldmarktleider in PVC. Naast Nederland staan productiefaciliteiten in Portugal, de Verenigde Staten en Japan.

Klanten beoordelen Shin-Etsu als betrouwbaar vanwege de hoogwaardige en constante kwaliteit van de PVC, die wordt gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals rioleringsbuizen, waterleidingsystemen, dakbedekking, vloerbedekking en kunststoframen. Kenmerkend voor Shin-Etsu is een pragmatische aanpak, met snelle reactietijden en een uitstekende logistieke dienstverlening.

De vraag naar PVC blijft groeien. Daarom blijft Shin-Etsu investeren in de fabrieken én in de medewerkers. Want voor een belangrijk deel schuilt daarin de basis van het succes.

 

 

Pernis en de Botlek

De twee Nederlandse productielocaties van Shin-Etsu bevinden zich in Pernis en in de Botlek. PVC maak je in verschillende stappen. Eerste stap is de productie van VCM (vinylchloridemonomeer). Dat gebeurt in de Botlek. Via een pijpleiding gaat de VCM naar de fabriek in Pernis, waar het wordt opgewerkt tot PVC.

Met een capaciteit van 620 kiloton is de Botlek-site de grootste VCM-fabriek in Europa. De PVC-fabriek in Pernis staat op de tweede plaats in de lijst van grootste PVC-fabrieken in Europa, met een jaarlijkse productie van ongeveer 450 kiloton.

Leren en werken bij Shin-Etsu

Als medewerker stimuleert Shin-Etsu jouw toekomst. Ze bieden je een prettige en informele werkomgeving, waar je echte uitdagingen kunt vinden en aangaan. Actief en enthousiast meedenken is bij Shin-Etsu dagelijkse praktijk. Er is sprake van veel vrijheid terwijl je echt wordt betrokken bij de bedrijfsvoering. Je krijgt alle ruimte en ondersteuning om jezelf verder te ontwikkelen en alles uit je opleiding én baan te halen. Hier zet Shin-Etsu goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekend salaris tegenover. Bij werken hoort ook plezier! Daarom doe je ook regelmatig leuke dingen met je team of met de hele organisatie.

Duurzaamheid

Bij goed onderhoud is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Zo kiest Shin-Etsu bijvoorbeeld voor de meest duurzame oplossing als apparatuur aan vervanging toe is. Verder bouwt het momenteel een nieuwe energiezuinige drooginstallatie, installeert het warmtepompen en stapt het over op groene elektriciteit. Kortom, Shin-Etsu bied je niet alleen een uitdagende en plezierige werkomgeving, maar ook de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

Leerwerkplekken

Als Goflexer bij Shin-Etsu PVC kies je in de basis voor wtb of elektrotechniek. Je gaat leren en werken als Technician Mechanical of Technician E&I MBO Niveau 3 of 4.


Technician Mechanical MBO Niveau 3 of 4:

Als leerling Technician Mechanical bij Shin-Etsu PVC, specialiseer je je in mechanische techniek. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de reparatie van draaiende machines, zoals pompen en ventilatoren. Je werkt nauw samen met collega's om ervoor te zorgen dat deze machines soepel draaien en eventuele storingen snel worden verholpen. Je wordt dus begeleid door ervaren technici die jou de kneepjes van het vak leren.


Technician E&I MBO Niveau 3 of 4:

Als leerling Technician E&I (Elektrotechniek & Instrumentatie) bij Shin-Etsu PVC, duik je in de wereld van elektrische systemen, meet- en regeltechniek, en kwaliteitscontrole. Samen met ervaren professionals ga je uitdagende elektrische en instrumentatieproblemen aan. Je krijgt praktische training en begeleiding om een specialist te worden in dit vakgebied.

Shin-Etsu PVC vindt jouw persoonlijke ontwikkeling van groot belang. Als Goflexer krijg je de kans om praktijkervaring op te doen in een toonaangevende organisatie in de chemische industrie. Je werkt aan echte projecten en leert van experts in het vak.

 

Direct aanmelden