Leerling monteur elektrotechniek bij SABIC

Je gaat leren en werken in één van service- en onderhoudsteams van de fabrieken/ productielocaties van SABIC en gaat daar elektrotechnisch onderhoud uitvoeren. Dagelijks ga je preventief onderhoud doen aan allerlei elektrotechnische installaties. Ook los je elektrotechnische storingen op wanneer deze zich voordoen.

Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je ook je leidinggevende kwaliteiten inzetten en werkzaamheden en projecten begeleiden die worden uitgevoerd door andere partijen binnen de fabriek. Hierbij zal je actief betrokken zijn bij het denken over veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de werkzaamheden.

 

Leer/werkplek bij SABIC

- Direct een salaris

- Opleidingskosten worden door ons betaald

- Extra begeleiding door je eigen coach

 

Meld je direct aan

 

SABIC, een industriële werkomgeving en leerwerkplek

SABIC produceert een breed scala aan producten, waaronder chemicaliën, kunststoffen, agri-nutriënten, metalen en elektronica. Deze producten worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de auto-industrie, bouw, elektronica, gezondheidszorg, verpakkingen en energie

Sittard-Geleen

De fabrieken van SABIC in Geleen omvatten ongeveer 40% van het industriepark Chemelot. Een groot pijpleidingnet verbindt de locatie Geleen met Antwerpen, Rotterdam en het Ruhrgebied. Via deze pijpleidingen worden onder andere de grondstoffen voor de naftakrakers in Geleen aangeleverd. Deze krakers produceren hoofdzakelijk de gassen etheen en propeen. Dit zijn de grondstoffen voor de kunststoffen polyetheen en polypropeen. Daarnaast produceren de krakers benzines en enkele andere chemische stoffen, zoals benzeen, acetyleen, ethaan, butaan en ETBE. Acht verschillende polymeerfabrieken maken onder druk van etheen en propeen de kunststofkorrels – ook granulaat genoemd - polyetheen en polypropeen. Deze korrels worden door klanten verwerkt in onder meer auto-onderdelen, zoals bumpers en dashboards, kunststof kratten, flessen, speelgoed, farmaceutische toepassingen, zoals o.a. in bloedzakken en spuiten, industriële containers en voedselverpakkingen.

Bergen op Zoom, Enkhuizen en Raamsdonksveer

Ook hier in Nederland bevinden zich SABIC-productielocaties waar verschillende fabrieken vele soorten plastic korrels maken, die door andere bedrijven verwerkt worden tot bijvoorbeeld filmlaagjes. Deze worden in het vizier van motorhelmen toegepast, of in overkappingen van voetbalstadions.

De locatie in Bergen op Zoom telt acht fabrieken voor de productie van kunststoffen en een technologie- en innovatieafdeling.

De chemische fabrieken maken de grondstoffen voor onze compoundingfabrieken die het eindproduct maken; plastic korrels. In de Specialty Film en Sheet fabriek maken ze platen en films door middel van extrusie.

Er gaat een hele operatie schuil achter de aanvoer van de grondstoffen tot de levering van de kunststoffen bij de klanten. Op het bedrijventerrein Theodorushaven in Bergen op Zoom ligt het fabrieksterrein van 200 hectare. SABIC beschikt over een eigen haven, waarin ze een groot deel van de grondstoffen per boot ontvangen. Op het terrein vind je een uitstekende infrastructuur, waaronder een eigen energievoorziening. 

Genoeg techniek waar jij aan kunt werken om het draaiende te houden!

Opleidingsplaats BBL elektrotechniek

Wil je het vak van eerste monteur of technicus elektrotechniek leren? Een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg niveau 3 t/m 4) via SABIC/Goflex sluit hier goed op aan. Het grootste deel van je opleiding besteed je op de werkvleor bij SABIC. Hier leer je direct de fijne kneepjes van het vak van ervaren monteurs.

Speciale praktische vaardigheden leer je op het trainingscentrum van Goflex. Daarnaast volgt je één dag per week een theorie-opleiding bij een ROC.

 

Interesse?

Is werken en leren in de elektrotechniek écht iets voor jou, wil je (om)geschoold worden of eerst meer informatie?

Meld je aan voor een kennismaking!

 

Interview met Sjoerd - Elektrotechiek Service en Onderhoud

opleiidng BBL elektrotechniek en instrumentatie industrie

Lees hier het interview