In 1 jaar omscholen met Goflex Kickstart. Op ieder moment te starten!

Wat ga je doen?

Je gaat leren hoe je zonnepanelen en laadpalen installeert en onderhoudt. Dit zijn technologieën die helpen om schone energie te produceren en elektrische voertuigen op te laden.

Waar ga je werken?

Je gaat vooral op de werkplek zelf aan de slag. Daar werk je samen met ervaren professionals die je alle ins en outs van het vak bijbrengen. Het is een praktijkgerichte leeromgeving waar je echt leert door te doen.

Wat ga je leren?

Je gaat veel leren, van basisvaardigheden zoals boren, zagen, en gereedschap gebruiken, tot het installeren van zonnepanelen en laadpalen. Je zult begrijpen hoe ze werken, hoe je ze aansluit, en hoe je problemen oplost. Het draait allemaal om duurzame energie.

Hoe ziet jouw jaar eruit?

Je begint met een introductie op de werkplek, waar je de praktijk en je collega's leert kennen. Daarna ga je door verschillende opleidingsfasen, waarin je steeds meer leert. Je past wat je hebt geleerd meteen toe op de werkplek. Aan het einde ben je klaar om als Monteur Zonnepanelen en Laadpalen aan de slag te gaan in de groeiende wereld van duurzame energie.

 

Voorwaarden Goflex Kickstart

 

 

Heb je vragen?

Whatsapp met ons


Wat heb je?

 • Je hebt je startkwalificatie (diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger)
 • Je hebt een B-rijbewijs en/of eigen vervoer
 • Je hebt op dit moment een baan
 • Je hebt minimaal 3 jaar fulltime werkervaring
 • Je hebt geen ambities om voor jezelf te beginnen (geen zzp’er)

Wat krijg je?

 • Fulltime omscholingstraject van 1 jaar met zicht op vaste baan
 • Je krijgt een jaarcontract met een proeftijd van 2 maanden
 • Je ontvangt direct een salaris van minimaal € 2.438 per maand (bruto)
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km
 • 8% vakantietoeslag 33 verlofdagen
 • Direct pensioenopbouw cao metaal & techniek - PMT

Meld je direct aan!

Monteur zonnepanelen en laadpalen

Wil je een carrière in duurzame energie? Als Monteur Zonnepanelen en Laadpalen maak je dat mogelijk. Maar voordat je aan de slag gaat, zorgen we eerst voor je veiligheid. Je behaalt je VCA Basisveiligheid en NEN 3140 VOP-certificering.

Introductie op de leerwerkplek (2 - 4 weken)

Je begint met een introductieperiode bij je toekomstige werkplek. Hier maak je kennis met de praktijk en je collega's. Je wordt alvast ondergedompeld in de wereld van duurzame energie.

Blok 1: Inzetbaarheidsmodule elektrotechniek

Tijdens dit blok leg je de fundamenten voor je toekomstige werkzaamheden. Je leert praktische vaardigheden zoals boren, zagen, gebruik van gereedschappen, buigen van PVC-buizen, kabeltrekken, aansnijden van kabels, aansluiten van adereindhulzen en kabelschoenen, en het herkennen van schakelmateriaal. Daarnaast bouw je een basis voor bedrading.

Wat je leert, pas je direct toe in de praktijk op je leerwerkplek. Je krijgt ook een hoogwerkertraining.

Blok 2: verdeelinrichting en groepenkast

Dit blok draait om de elektrische verdeelinrichting en groepenkasten. Je leert tekeningen lezen, aansluiten en bedraden van verdeelkasten, componentkennis (zoals hoofd- en aardlekschakelaars en installatieautomaten), draadkeuze, doorlussen, testen en keuren, en de gevaren van elektriciteit.

Alles wat je leert, breng je meteen in de praktijk op je leerwerkplek.

Blok 3: installeren in de meterkast

Nu wordt het echt interessant. Je gaat aan de slag met laadpalen en zonnepanelen. Voor laadpalen leer je over Arbo-verplichtingen, aanpassingen aan groepenkasten, het aansluiten van laadpalen en UTP-kabels. Voor zonnepanelen verdiep je je in de kenmerken en componenten van zonnestroomsystemen, de installatie aan zowel de DC- als de AC-zijde, controle van de systeemwerking, aansluiting op de meterkast, oplossen van kleine storingen, en veilige installatie.

Je past alles wat je geleerd hebt toe in de praktijk op je leerwerkplek, waar duurzame energie realiteit wordt.

Gratis omscholing tijdens werktijd

Wil je graag omscholen tot Elektromonteur? Met ons omscholingstraject krijg je de kans om gratis en in de praktijk het vak van Elektromonteur te leren. Je gaat werken en leren tegelijk. Je werkt samen met ervaren collega's en volgt trainingen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Het beste van alles is dat je tijdens je omscholingstraject gewoon een salaris ontvangt.

Een baan in de elektrotechniek

Na succesvolle afronding van het omscholingstraject wacht er een vaste baan op je. Zo krijg je stabiliteit en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Direct aanmelden