Wat ga je doen?

Je gaat leren hoe je elektrische panelen en besturingskasten bouwt. Deze panelen vormen het brein achter allerlei elektrische systemen en machines.

Waar ga je werken?

Je werkt voornamelijk op je toekomstige werkplek. Daar word je begeleid door ervaren vakmensen die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Het is een praktische leeromgeving waar je echt aan de slag gaat.

Wat ga je leren?

Je leert een breed scala aan vaardigheden, van het lezen van elektrische schema's en technische tekeningen tot het installeren van bedrading en componenten. Je begrijpt hoe elektrische systemen werken en hoe je ze bouwt. Veiligheid speelt hierbij een grote rol.

Hoe ziet jouw jaar eruit?

Je begint met een introductie op je werkplek, waar je de praktijk en je collega's leert kennen. Vervolgens doorloop je verschillende opleidingsfasen waarin je steeds meer leert. Alles wat je leert, pas je direct toe op de werkplek. Aan het einde van deze omscholing ben je klaar om als Monteur Panelenbouw aan de slag te gaan, waar je een waardevolle rol speelt bij het bouwen en assembleren van elektrische systemen en schakelingen.

 

Voorwaarden Goflex Kickstart

 

 

Heb je vragen?

Whatsapp met ons


Wat heb je?

 • Je hebt je startkwalificatie (diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger)
 • Je hebt een B-rijbewijs en/of eigen vervoer
 • Je hebt op dit moment een baan
 • Je hebt minimaal 3 jaar fulltime werkervaring
 • Je hebt geen ambities om voor jezelf te beginnen (geen zzp’er)

Wat krijg je?

 • Fulltime omscholingstraject van 1 jaar met zicht op vaste baan
 • Je krijgt een jaarcontract met een proeftijd van 2 maanden
 • Je ontvangt direct een salaris van minimaal € 2.438 per maand (bruto)
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km
 • 8% vakantietoeslag 33 verlofdagen
 • Direct pensioenopbouw cao metaal & techniek - PMT

Meld je direct aan!

In 1 jaar omscholen met Goflex Kickstart. Op ieder moment te starten!

 

Monteur panelenbouw 

Als toekomstige Monteur Panelenbouw begin je met een stevige focus op veiligheid. Veiligheid is essentieel in dit vak, en daarom behaal je eerst je VCA Basisveiligheid en NEN 3140 VOP-certificering.

Introductie op de leerwerkplek (2 - 4 weken)

Je start met een introductieperiode bij je toekomstige werkgever. Dit is jouw kennismaking met de werkplek, de omgeving, en je nieuwe collega's. Hier bouw je alvast vertrouwdheid op.

Blok 1: inzetbaarheidsmodule elektrotechniek

In dit blok bouw je de basis voor je toekomstige carrière in panelenbouw. Je leert praktische vaardigheden zoals boren, zagen, gebruik van gereedschap, buigen van PVC-buizen, kabeltrekken, en het aansluiten van elektrische componenten. En dat is niet alles. Je leert ook over schakelmateriaal en het basisbedraden.

Wat je leert, pas je direct toe op je leerwerkplek. Daar groei je in de praktijk. 

Blok 2: elektrotechniek in panelenbouw 1

Nu gaan we dieper in op de elektrische schakels. Je leert over zaken als het gebruik van een Duspol, Loto-veiligheidsprocedures, de Wet van Ohm, en het buigen van oogjes voor kabels. Je bouwt elektrische installaties op, leert over componenten zoals bedradingspanelen, installatieautomaten, relais, magneetschakelaars, motorschakelingen, elektrische symbolen, en werkschakelaars.

Zoals altijd, breng je wat je hebt geleerd direct in de praktijk op je werkplek.

Blok 3: elektrotechniek in panelenbouw 2

In het laatste deel van je opleiding verdiep je je verder in de elektrische schakels en de complexe wereld van panelenbouw. Je leert hoe je draadkleuren toepast, hoe je hulprelais gebruikt, en hoe je beveiligingssystemen bedraadt. Aarding en symbolen volgens NEN5152-normen zullen geen geheimen meer voor je hebben. Je leert ook over motoren, lijn- en fasespanning, ster- en driehoekschakelingen, en de opbouw van besturingskasten met ventilatoren en omkeerschakelingen.

Alles wat je leert, breng je meteen in de praktijk op je leerwerkplek.

Na afronding van deze opleiding ben je helemaal klaargestoomd om als Monteur Panelenbouw aan de slag te gaan. Je begint niet zomaar ergens aan, je bouwt letterlijk elektrische schakels die essentieel zijn voor talloze toepassingen.

Gratis omscholing tijdens werktijd

Wil je graag omscholen tot Elektromonteur? Met ons omscholingstraject krijg je de kans om gratis en in de praktijk het vak van Elektromonteur te leren. Je gaat werken en leren tegelijk. Je werkt samen met ervaren collega's en volgt trainingen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Het beste van alles is dat je tijdens je omscholingstraject gewoon een salaris ontvangt.

Een baan in de elektrotechniek

Na succesvolle afronding van het omscholingstraject wacht er een vaste baan op je. Zo krijg je stabiliteit en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Direct aanmelden