Wat ga je doen?

Je gaat leren hoe je elektrische systemen ontwerpt, installeert en onderhoudt. Dit omvat alles van huisbedrading tot complexere elektrische installaties.

Waar ga je werken?

Je werkt op verschillende locaties, van woningen tot kleine utiliteitsprojecten. Je wordt begeleid door ervaren professionals in de elektriciteitssector en doet praktijkervaring op.

Wat ga je leren?

Je leert praktische vaardigheden, zoals boren, zagen, kabeltrekken en werken met elektrisch gereedschap. Je begrijpt technische tekeningen, leert verschillende soorten bedrading en aansluitingen herkennen. Daarnaast leer je over veiligheid bij het werken met elektriciteit.

Hoe ziet jouw jaar eruit?

Je begint met een introductieperiode waarin je jouw toekomstige werkplek en collega's leert kennen. Vervolgens ga je door verschillende opleidingsfasen waarin je praktische ervaring opdoet. Je past wat je leert direct toe in de praktijk. Na dit omscholingsjaar ben je klaar om als Monteur Elektrotechniek aan de slag te gaan en bij te dragen aan elektrische projecten, van huisinstallaties tot kleinere utiliteitsprojecten.

Voorwaarden Goflex Kickstart

 

 

Heb je vragen?

Whatsapp met ons


Wat heb je?

 • Je hebt je startkwalificatie (diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger)
 • Je hebt een B-rijbewijs en/of eigen vervoer
 • Je hebt op dit moment een baan
 • Je hebt minimaal 3 jaar fulltime werkervaring
 • Je hebt geen ambities om voor jezelf te beginnen (geen zzp’er)

Wat krijg je?

 • Fulltime omscholingstraject van 1 jaar met zicht op vaste baan
 • Je krijgt een jaarcontract met een proeftijd van 2 maanden
 • Je ontvangt direct een salaris van minimaal € 2.438 per maand (bruto)
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km
 • 8% vakantietoeslag 33 verlofdagen
 • Direct pensioenopbouw cao metaal & techniek - PMT

Meld je direct aan!

In 1 jaar omscholen met Goflex Kickstart. Op ieder moment te starten!

Monteur Elektrotechniek - Basis voor een Elektrische Carrière

Veiligheid is de eerste prioriteit in dit vak. Voordat je begint aan je carrière, zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent. Je behaalt eerst je VCA Basisveiligheid en NEN 3140 VOP-certificering, wat je in staat stelt om veilig te werken.

Laten we nu naar de kern van de zaak gaan.

Introductie op de Leerwerkplek (2 - 4 weken)

Je begint met een introductieperiode op je toekomstige werkplek. Hier maak je kennis met de praktijk en ontmoet je je nieuwe collega's. Dit is het begin van je pad in de wereld van elektrotechniek.

Blok 1 Inzetbaarheidsmodule Elektrotechniek

In het eerste blok bouw je een solide basis in elektrotechniek. Hier leer je praktische vaardigheden, zoals boren en zagen, het gebruik van gereedschappen, bevestigingstechnieken, meten en maten lezen, PVC-buis buigen en bewerken, kabels trekken, aansnijden van kabels, aansluiten van adereindhulzen en kabelschoenen, en het herkennen van schakelmateriaal. Dit zijn de essentiële vaardigheden die je nodig hebt.

Het bijzondere is dat je deze kennis direct toepast op je leerwerkplek, waar je ook je hoogwerkercertificaat behaalt, wat cruciaal is voor elektrotechnisch werk op hoogte.

Blok 2 Elektrotechniek Woningbouw

Blok 2 staat in het teken van elektrotechnische toepassingen in woningbouwprojecten. Hier leer je onder andere hoe je technische tekeningen leest, schakelaars installeert en elektrische draden aansluit. Bovendien krijg je inzicht in de risico's van elektriciteit. Ook hier geldt dat je dit direct toepast op je leerwerkplek.

Blok 3 Elektrotechniek Kleine Utiliteit 

In het derde blok verdiep je je in elektrotechnische toepassingen in kleine utiliteitsprojecten. Hier leer je onder andere over hoofd- en stuurstroom, de opbouw van lichtinstallaties, 3-fase groepenkasten, uitbreiding van installaties, IP-klassen en hun toepassingen, componenten zoals motor- en magneetschakelaars, en je maakt kennis met relaistechniek, inclusief maak-, verbreek- en wisselcontacten.

Deze kennis en vaardigheden pas je toe in de praktijk op je leerwerkplek.

Afronding en Carrière

Na succesvolle afronding van deze opleiding ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan in de elektrotechniek.

Gratis omscholing tijdens werktijd

Wil je graag omscholen tot Elektromonteur? Met ons omscholingstraject krijg je de kans om gratis en in de praktijk het vak van Elektromonteur te leren. Je gaat werken en leren tegelijk. Je werkt samen met ervaren collega's en volgt trainingen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Het beste van alles is dat je tijdens je omscholingstraject gewoon een salaris ontvangt.

Een baan in de elektrotechniek

Na succesvolle afronding van het omscholingstraject wacht er een vaste baan op je. Zo krijg je stabiliteit en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Direct aanmelden