Werven en selecteren van uw ‘Young Professionals’
Hoe vinden we de talentvolle jongeren die verder willen in de techniek? Jaarlijks krijgen we ruim 3.500 aanmeldingen van potentiële leerlingen. Wij testen voor we kandidaten aannemen of ze voldoende leervermogen hebben om uiteindelijk op mbo niveau 3 of 4 uit te komen. Alle kandidaten volgen na aanmelding de Goflex TalentPitch. Daarnaast voeren we een gesprek de kandidaat en doen we nog een referentiecheck.

Matchen en bemiddelen
Hoe binden we de leerling? Wij benutten de Talentpitch. Daarmee maken we betere matches. Deze kwalitatieve competentietest geeft inzicht in de talenten van onze medewerkers in opleiding en toont bij wat voor organisatie ze passen. U stelt de criteria op, vervolgens maken we de match met de kandidaat. Na deze match volgt er een persoonlijke kennismaking bij uw bedrijf en eventueel een onbetaalde proefstage.

Begeleiden en coachen
Een medewerker is nooit uitgeleerd. En een jonge Goflexer begint net. Daarom wordt elke leerling persoonlijk begeleid door een ervaren coach vanuit Goflex. De coach is tijdens het gehele opleidingstraject het eerste aanspreekpunt. De coach bezoekt de leerling minimaal één keer in de zes weken op de werkplek, heeft contact met de leidinggevenden binnen uw bedrijf en is de link met het ROC.

Bootcamp
Hoe komen de Goflexers aan zo’n goede technische basis? Onze leerlingen starten in een bootcamp. Dit is een intern trainingsprogramma bij aanvang van het leerwerktraject. In deze periode krijgen onze nieuwe medewerkers in een hoog tempo de specifieke vakvaardigheden bijgebracht door onze eigen praktijkinstructeurs. Te denken aan materialen- en gereedschapskennis, veiligheid (behalen van VCA-diploma), maar ook werknemersvaardigheden. Bij het behalen van het gewenste basisniveau stroomt de leerling uit en start bij u in het bedrijf.

GOFLEX BOOTCAMP TECHNISCHE BASISTRAINING

Goflex Programma
Het Goflex Programma versterkt het technisch leerwerktraject en MBO opleiding. Goflexers krijgen - naast de theorie op het ROC - extra trainingen en cursussen, die gericht zijn op de dagelijkse werkzaamheden en ontwikkeling naar de toekomst toe. In overleg bepalen we het programma voor elke leerling. Praktijkinstructeurs van Vakwijs verzorgen vervolgens de training of cursus, veelal in onze eigen Vakwijs trainingscentra

Wat u van Goflex mag verwachten:
• Werving, selectie en matching van aankomende toptechnici
• Begeleiding door een persoonlijke coach uit de praktijk
• Korte en snelle communicatielijnen met een adviseur uit de regio
• Medewerkers met een basis in veiligheidskennis. Alle Goflexers hebben hun VCA op zak en vaak ook NEN3140 en Atex awareness. 
• Verzorging van werkkleding en gereedschap passend bij de werkomgeving 
• Kennis van het mbo (ROC’s, crebo’s, pvb’s, bpv etc.)
• Praktische training bij Vakwijs voor verbreding of specialisatie