Opleiding elektrotechnische systemen

 

Niveau MBO
Leerweg Leren en werken BBL
Dossier Machines en systemen - mechatronische systemen

Opleiding
Hoe ziet je opleiding eruit?

Naast de beroepspraktijkvorming bij Goflex volg je les op het ROC om te werken aan de theorie van het vak. Je krijgt onderwerpen zoals meet- en regeltechniek, besturingstechniek, ICT, pompen, motoren en werktuigbouwkunde en vak theorie.

Naast de beroeps gerelateerde vakken krijg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Beroepsbeeld
Waar werk je en wat doe je?

Als technicus werk je zelfstandig of in teamverband bij bedrijven die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken. De bedrijven zitten in de procesautomatisering. Afhankelijk van je functie zorg je voor het samenbouwen en bedraden van ingewikkelde producten, het inregelen en afstellen van de besturing horen bij je functie. Je bent breed inzetbaar, je begeleidt collega’s en je werkt samen met collega’s in andere disciplines. Je werk speelt zich voornamelijk af binnen de elektrotechniek. Daarnaast kun je in aanraking komen met werktuigbouwkunde.

Beroepseisen
Wat moet je kunnen?

Je kunt zowel uitvoeren als begeleiden. In een klein team of koppel bouw je graag zelfstandig aan complete machines en/of installaties. Jij kunt verantwoording nemen voor je werk waarbij je op locatie toezicht houdt op (eerste) monteurs. Je hebt de eindverantwoordelijkheid. Bij de uitvoering van je werkzaamheden kun je altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of leidinggevende. Op hem rust de verantwoordelijkheid het werk te laten stoppen of de machine niet vrij te geven bij geconstateerde gebreken. Zowel binnen het eigen bedrijf als op locatie bij de klant kun jij (minder ervaren) collega’s begeleiden.

Toelatingseisen
Wat moet je hebben?

Afhankelijk van je vooropleiding stroom je in op niveau 2 of 3

VMBO KBL, VMBO TL, HAVO

  • Eerste monteur elektrotechnische systemen - MBO niveau 3
  • Technicus elektrotechnische systemen - MBO niveau 4

VMBO BBL, VMBO KBL

  • Monteur elektrotechnische systemen - MBO niveau 2
  • Eerste monteur elektrotechnische systemen - MBO niveau 3

Kosten
Wat gaat het je kosten?

  • Wij betalen je boeken & schoolgeld!
  • Je krijgt betaald voor je gewerkte uren, schooluren worden uitbetaald of in tijd gecompenseerd! (De eerste 40 schooluren investeer je in jezelf).
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor de kilometers naar school en werk
  • Je krijgt gereedschap en bedrijfskleding van Goflex!
  • Je krijgt gratis extra begeleiding & cursussen zodat je alles makkelijk kunt halen!

Locaties
Waar ga je werken en leren?

Goflex heeft leerwerkplekken door het hele land. Tijdens de MBO opleiding bij Goflex, ben je ingeschreven bij een ROC bij jou in de buurt. Daar volg je één hele dag of twee avonden per week het theoretische deel van de opleiding en bent daarmee verzekerd van een erkend MBO diploma.

 

Aanmelden