Studiekeuze na VMBO Produceren, Installeren en Energie

Produceren, installeren en energie (PIE)

In het profiel PIE komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leren de leerlingen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moeten ze ook zelf maken.

Een leerling die het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) volgt moet, naast de verplichte vakken, examen doen in wiskunde en Nask 1.

Beroepsgerichte keuzevakken

Na het profielvak volgen leerlingen beroepsgerichte keuzevakken. Met deze beroepsgerichte keuzevakken kunnen ze hun keuze verdiepen (meer van hetzelfde) of verbreden. Leerlingen die erachter komen dat ze toch een profielvak hebben gekozen dat niet bij hen past, kunnen zich door de beroepsgerichte keuzevakken oriënteren op andere richtingen. Leerlingen die zeker weten dat ze de juiste keuze hebben gemaakt, kunnen zich door de beroepsgerichte keuzevakken verder voorbereiden op de studiekeuze op het MBO. Daarmee kunnen ze mogelijk voordeel behalen op hun MBO-opleiding. Op het MBO kies je een specialistische MBO opleiding/ vervolgopleiding in de richting installatietechniek, elektrotechniek of metaaltechniek

LOB: loopbaanoriëntatie en begeleiding

VMBO-leerlingen moeten best veel keuzes maken in hun jonge leven. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen. In elke leerweg wordt aandacht besteed aan LOB: loopbaanoriëntatie en begeleiding. Hierdoor leren leerlingen zichzelf kennen, ontdekken ze waar hun passie en talent ligt en leren ze keuzes maken.

MBO-leerlingen leren vaak goed, door te doen. Beroepsgerichte programma’s zijn voor hen ook een manier om theoretische begrippen en onderwerpen onder de knie te krijgen, waar anderen dat alleen uit een boek leren. De Beroepsbegeleidende BBL route op het MBO is daar perfect voor! Werken en leren tegelijk op de leerwerkplek met Goflex als erkend leerbedrijf.

BBL MBO TECHNIEK