Goflex Coach Renske heeft een prachtige tweede plaats behaald bij de Otib verkiezing topcoach van het jaar 2017.

Gesteund door onder anderen vele Goflex collega’s en Goflexers werd dit bekend gemaakt tijdens een grootse bijeenkomst in Theater 't Spant in Bussum.

Een geweldige prestatie van Renske, uit maarliefst 700 aanmeldingen zilver! Van harte!

Bekijk hier de foto's van de finale: Flickr album

Interview Renske:
Topcoach Renske Generaal stelt zich voor!


   In het afgelopen jaar nomineerden meer dan 700 leerlingen, collega’s en werkgevers hun favoriete praktijkbegeleider in de technische installatiebranche voor de titel Topcoach van het Jaar 2017. Na een zorgvuldige selectie gaat de eindstrijd nu tussen negen titelkandidaten. Op 7 november maakt een deskundige jury bekend welke topcoaches zich Topcoach van het Jaar 2017 mogen noemen in de categorieën grootbedrijf, MKB en opleidingsbedrijf. Op weg naar 7 november stellen de kandidaten zich deze dagen aan u voor!

Wat was het eerste gevoel dat bij u naar boven kwam toen u hoorde van uw nominatie voor de titel Topcoach van het Jaar?

    Het voelt geweldig dat ik genomineerd ben, juist door mijn eigen leerlingen. Ik werk met heel veel plezier met ze samen deze nominatie is als een kers op de taart.

Waar ligt de grootste uitdaging voor een praktijkbegeleider?

    Er is niet één grote uitdaging, iedere leerling vraagt om een eigen aanpak. Maar het is wel van belang om zoveel mogelijk mensen te behouden voor de techniek. Als coach  bij Goflex houd ik  in de gaten of iemand wel op de juiste plek zit, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen.

Wat is uw tip voor andere praktijkbegeleiders?

    Verdiep je in de jongeren en geef hen voldoende aandacht. Als praktijkbegeleider ben je niet alleen een politieagent die aangeeft of iets goed of fout is, juist met een positieve benadering kun je eraan bijdragen dat leerlingen iets opsteken. Als coach vind ik het zeer belangrijk een band op te bouwen met mijn leerlingen, waardoor zij mij vertrouwen.

Waar bent u als praktijkbegeleider trots op?

    Ik ben er trots op dat leerlingen hun diploma halen en dat ik daar vanuit mijn rol een steentje aan kan bijdragen. De leerlingen komen binnen als jongeren die soms nog veel moeten leren. Het is geweldig om ze als volwassen vakmensen weer naar buiten te zien gaan. Sommige leerlingen bellen mij soms zelfs op als ze gaan samenwonen! Dat vind ik geweldig.

Wat maakt praktijkbegeleiders zo belangrijk voor de branche en nieuw talent?

    Als praktijkbegeleider ben je een aanspreekpunt voor jongeren, juist ook als het even niet goed gaat. Die vertrouwensrol zorgt ervoor dat je jongeren kunt helpen ontwikkelen, waarbij zij zich bij jou veilig voelen. Ik denk dat dit noodzakelijk is voor nieuw talent.

Bewaren

Bewaren