Begin dit schooljaar is er bij opdrachtgever EQUANS Services Zuid BV voor de derde keer een opleiding tot pijpfitter gestart. De klas is gevormd met tien jongens, ze startten op 4 september met het leerwerktraject niveau 3 Opleiding Allround Pijpenbewerker. De eerste weken zitten erop!

Twee- of driejarig BBL-opleidingstraject
De leerlingen worden, afhankelijk van hun vooropleiding, via een twee- of driejarig BBL-opleidingstraject opgeleid tot Allround Pijpenbewerker. Het eerste jaar staat grotendeels in het teken van de interne opleiding. Dit gebeurt in een trainingsruimte die hiervoor op locatie Dow in Terneuzen is ingericht.

Vaardigheden
De leerlingen werken hard om de basisvaardigheden van het pijpfitten onder de knie te krijgen. De eerste weken betekent dit vooral slijpen van verschillende pijpdelen, het autogeen snijbranden en stellen van bochten en flenzen. Ook het fitten van aftakkingen en segmentbochten komt aan bod. De eerste theoretische vaardigheden bestaan uit het isometrisch tekenen en uitslagen tekenen. Naast praktijk en theorie wordt er wekelijks aandacht besteed aan veiligheid: het deelnemen aan toolboxen en houding en gedrag zijn vaste onderdelen.

Één dag per week naar school
De leerlingen volgen één dag per week les bij Scalda (ROC) in Terneuzen. Op deze manier worden ze klaargestoomd voor het landelijke theoretische onderdeel wat bestaat uit o.a. Nederlands, rekenen en het uitzetten van hun studieloopbaan.

En verder?
EQUANS en Goflex bieden de leerlingen een uitdagende leerwerkplek, direct een goed salaris en uitgebreide scholingsmogelijkheden. Na succesvolle afronding van het opleidingstraject blijven de jongens werkzaam bij EQUANS. Praktijkdocent Mike stuurt hen aan en coach Brigitte begeleidt de jongens.

Geïnteresseerden kunnen al solliciteren voor het traject dat volgend jaar weer start! 

 

IMG 0785IMG 0783IMG 0798IMG 0795