Goflex Zuidoost heeft deze week de bouw van een multifunctionele opstelling bij St. Jansberg in Maaseik, België in opdracht gegeven. St. Jansberg is een technische school met een groot aantal Nederlandse studenten uit de grensregio Limburg.

Deze opstelling zal door Goflex bij voorlichtingen op VMBO en MBO scholen ter sector en beroepsoriëntatie gebruikt worden. Het systeem is modulair opgebouwd uit een aantal multifunctionele units incl.touchscreen, PLC, robotarm en software (pictogram en interactief). De leerlingen van de klas 7e jaar TSO Elektromechanica zijn de projectleiders en deze opdracht word beschouwd als afstudeerproject.

De projectleiders gaan sectoroverschrijdend (metaal, elektro, M&R) deze opdracht invulling geven incl. engineering, werkvoorbereiding, planning, offerte, uitvoering, bewaking en oplevering van het eindproduct n.a.v onze wensen.

Hierdoor hebben de leerlingen een zeer praktijkgerichte opdracht afkomstig uit het bedrijfsleven, kunnen zij zelf als jongeren het eindproduct beïnvloeden zodat het goed bij de beoogde doelgroep aansluit en maken in een vroeg stadium kennis met Goflex.

Oplevering zal in mei 2012 tijdens de open dag van St. Jansberg zijn.