Maaseik België 24 mei 2012

Jobmarkt Maaseik had de primeur, de door leerlingen van Technisch instituut St-Jansberg ontworpen en gebouwde opstelling werd tijdens deze beurs onthuld en in gebruik genomen. 

Waarom de samenwerking met leerlingen van St-jansberg?

Tijdens een bezoek aan St-Jansberg kregen Coaches Raymond en Edmond een aantal werkstukken van zevendejaars leerlingen onder ogen. Dat binnen deze school vele technische disciplines samenkomen, was hierin direct goed terug te zien.  

Wat was het idee hierachter?

Het idee was een kleine, makkelijk vervoerbare unit te laten ontwerpen en bouwen die op open dagen en voorlichtingen ingezet kan worden. We wilden verschillende producten als memoblokjes en pennen door de machine laten uitgeven. Daarvoor moesten verschillende uitgiftepunten en magazijnen worden ontworpen.

Momenteel is het uitgave-apparaat voor de memoblokjes gereed, in ontwikkeling is nog een carrousel om andere weggevertjes te presenteren. 

Wat waren de voorwaarden?

Uiteraard moest het de jeugd aanspreken, dus licht, geluid, en beweging moest op elkaar aansluiten. En alle gebruikte technieken moesten goed zichtbaar zijn.

Tevreden?

Op de foto’s is tot in detail goed te zien hoe de unit in elkaar steekt. Zeer veel verschillende technieken, mooie verlichting en zelfs controlesensors voor de muntjes zijn aanwezig. De verwachtingen zijn ruimschoots waargemaakt.

Meer foto's: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.415125475187386.97506.201740799859189&type=1&l=88a3917b54