[Persbericht]
Opleidingsbedrijf in de techniek Goflex Young Professionals en brancheorganisatie en advies- en trainingsbureau voor de creatieve sector GOC zijn een krachtige samenwerking aangegaan. De samenwerking heeft als doel nieuw technisch talent te werven en op te leiden als operator in de grafimediabranche.

De grafimediabranche is aan het vergrijzen. De komende jaren stromen veel ervaren krachten uit en de crisis is niet aan de sector voorbijgegaan. Hoogste tijd voor een inhaalslag als het gaat om instroom, talentontwikkeling en kennisoverdracht. Met name het toenemend tekort aan technici en operators vraagt om ingrijpen. Het aantal onvervulde vacatures bij de diverse copy-, print- en multimediabedrijven groeit wekelijks.

Opleidingsbedrijf Goflex en brancheorganisatie GOC hebben de handen ineen geslagen. Er is een instroommodel ontwikkeld waarbij jonge potentials via leerwerktrajecten bij bedrijven in de sector aan de slag gaan. Vanaf september start er een nieuwe erkende mbo BBL opleiding voor de grafimediasector waarin jong grafisch talent wordt opgeleid tot operator. De opleiding duurt 24 maanden en wordt gegeven door GOC. Goflex verzorgt de werving en selectie van de kandidaten en aansluitend de begeleiding tijdens het opleidingstraject.

GOC heeft zijn sporen verdiend als kennisinstituut in de sector en bevordert de kwaliteit van het beroepsonderwijs en het leren in de praktijk. Goflex heeft als opleidingsbedrijf in de technische installatiebranche al veel jongeren opgeleid en begeleid. Inmiddels zijn er meer dan 550 medewerkers in dienst.

Peter van Winssen, directeur Goflex: “De vraag naar technisch opgeleid personeel in Nederland is groot. Het aanbod is beperkt. Deze samenwerking beoogt, door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, de ‘wervingsvijver’ te vergroten. We zijn als specialist in het leren en werken in techniek dan ook blij met deze unieke samenwerking.”

Het traject ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Goflex rekruteert kandidaten. De voorselectie bestaat o.a. uit een CV-selectie, een gesprek en een praktijkassessment van een dag.
  • Kandidaten worden gedetacheerd bij een bedrijf in de grafimedia- en kartonnage sector. Zij volgen gedurende 24 maanden de mbo opleiding grafisch operator (niveau 3) bij GOC. Goflex zorgt voor praktische bijscholing en begeleiding gedurende het traject.  
  • Na afronding van de opleiding grafisch specialist niveau 3 is er ook doorstroom naar niveau 4 procesoperator (expert) mogelijk.
  • Vervolgens treedt de kandidaat in dienst bij het bedrijf.

Het doel is om per september 2017 te starten met klassen van 8 tot 10 leerlingen in Amsterdam, Zwolle, Veenendaal en Groningen.