Goflex start ketensamenwerking met Shell, Imtech, Cofely enStork voor het opleiden en ontwikkelen van onderhoudsmonteurs
 

Goflex start ketensamenwerking met Shell, Imtech, Cofely enStork voor het opleiden en ontwikkelen van onderhoudsmonteurs

04-09-2014
Goflex start ketensamenwerking met Shell, Imtech, Cofely enStork voor het opleiden en ontwikkelen van onderhoudsmonteurs

04 september - Schiedam

Vandaag heeft Goflex  een convenant ondertekend met Shell, Imtech, Cofely en Stork. De samenwerking heeft als doel nieuw technisch MBO-talent te werven en te ontwikkelen. Dit is de eerste keer dat opleiders (Goflex), contractors (Imtech, Cofely en Stork) en asset owners (Shell) langdurig samen gaan werken in een instroom-, doorstroom- en uitstroommodel van jong technisch talent in leer-werk trajecten.

Bij de ondertekening die vandaag plaatsvond bij Goflex in Schiedam waren vertegenwoordigers van alle 5 de bedrijven aanwezig, en ook 2 van de eerste 11 kandidaten.

Peter van Winssen, directeur Goflex: “De vraag naar technisch opgeleid personeel in Nederland is groot.  Het aanbod is beperkt. Deze samenwerking beoogt, door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, de ‘wervingsvijver’ te vergroten. We zijn als specialist in het leren en werken in techniek dan ook zeer verheugd betrokken te zijn bij deze unieke samenwerking.”   “Ook Shell is zeer verheugd betrokken te zijn bij deze unieke samenwerking. Uniek omdat een doorstroom naar Shell onderdeel is van het traject en leerlingen dus garantie hebben op een baan aan het einde van hun opleiding,” zegt Olaf Marée van Shell Human Resources voor Downstream Manufacturing. “Een toegevoegde bonus is dat we via dit traject straks mensen kunnen aannemen die ervaring hebben op onze eigen fabrieken, opgedaan via onze contractors. Ook hopen we met dit project de diversiteit van onze workforce te vergroten in termen van vrouwen en medewerkers met een niet-Nederlandse nationaliteit. “   “Uiteraard verbindt dit initiatief ons als contractors sterker met onze klant. Maar veel belangrijker, dit biedt in de keten een extra mogelijkheid om technisch talent te ontwikkelen”, zo verwoordde Ronald van der Sluis, BU manager van Cofely West Industrie de gevoelens van de drie betrokken contractors.   

Op de foto vlnr: Johan Verburg Shell, Peter van Winssen Goflex, Paul Krutzen Imtech, Ronald van der Sluis Cofely en Dennis Zijlmans Stork  

Het traject ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Goflex rekruteert kandidaten. De voorselectie bestaat o.a. uit een CV-selectie, twee gesprekken, een rekentest en een praktijkassessment van een dag.
  • Kandidaten worden gedetacheerd bij de drie contractors die werkzaam zijn op Shell Moerdijk en Pernis. Zij volgen gedurende 3-4 jaar (afhankelijk van instroomniveau) een werktuigbouwkundige of ‘Electrical &Instrumentation’ opleiding bij Goflex en doen werkervaring op bij de contractor.
  • Na afronding van niveau 3 of 4 opleiding doen zij nog extra werkervaring (0-2 jaar) op tot het moment van ‘assessment’. Hierin wordt gekeken of de kandidaat geschikt is om eventueel door te stromen naar Shell of werkzaam te blijven bij de contractor. Hierbij is de wens van de kandidaat leidend.   

Doel is jaarlijks rond de 10-15 kandidaten in te laten stromen.