Op zondag 30 mei ben ik, samen met de andere winnaars van de Goflex kartcompetitie, naar circuitpark Zandvoort geweest. Daar heb ik deelgenomen aan de Race Experience.



Na een korte nachtrust was het vroeg opstaan om om 10.00 uur aanwezig te zijn in de paddock. Na een kleine driekwartier in de rij te hebben gestaan begon de racedag met een welkomspraatje van Jeroen Bleekemolen waarin hij enthousiast vertelde wat de deelnemers die dag te wachten stond. Vervolgens, het was inmiddels 11.00 uur, begon ik met dragracen in een 500 pk sterke Dodge Charger! Hierna ging ik het circuit op om daar met een Porsche 911, Formule 3 en BMW 130i (helaas onder begeleiding : ( ) over de baan te scheuren. Tijdens deze onderdelen reed ik in een groep van 7 auto’s achter een gangmaker aan, die de ideale lijnen over het circuit liet zien.

Na de enerverende rondjes over het circuit, het was inmiddels 13.45 uur, was er een verzorgde lunch in de paddock geregeld. Hierop volgend was gepland om de duinen in te gaan om daar 4x4- en quad te rijden. Om daarna op de ‘parkeerplaats’ de nodige slalom- en ijsrij competities te rijden. Hierbij ging het om degene die het snelste slalomparcours af kon leggen. Na de nodige piep- en ‘glij’partijen vervolgde de dag zich weer op het circuit om daar ‘sideways’ met een coureur in een Ford Mustang over de baan te slingeren. Hiermee kwam de onwijs gave racedag aan zijn eind, het was dan ook al 19.00 uur! Onderweg nog even Chinees gehaald en daarna lekker vroeg onder de veren ..