Goflex Young Professionals B.V. mag haar koperen jubileum vieren: Het bedrijf bestaat 12,5 jaar. Een tijdperk waarin Goflex heel wat innovaties en ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Wat begon vanuit een kantoorpand in Zeist, is nu uitgegroeid tot een bedrijf met landelijke dekking, meer dan 700 werknemers en 7 trainingscentra.

12 5 jaar

We begonnen 1 januari 2006 met één coach, één p&o'er, één financiële man en één directeur/coach. Halverwege 2006 betrokken we de oude bedrijfsschool van GTI waar we de eerste technische trainingen konden verzorgen.

In de loop der jaren heeft Goflex in totaal 7 trainingscentra opgericht -bekend als Vakwijs trainingscentra-. Vele Goflexers zijn hier gestart met een voortraject om vervolgens goed beslagen ten ijs te komen in de beroepspraktijk. Ook tijdens het opleidingstraject kunnen hier de beroepspraktijk vaardigheden worden aangescherpt.

De cirkel is rond

Inmiddels is het niet ongewoon dat afgezwaaide Goflexers de nieuwe garde op de leerwerkplek onder de hoede neemt. Prachtig om te zien dat deze ervaring uit eerste hand kan worden ingezet om de nieuwe generatie wegwijs en vakkundig te maken.

De afgelopen 12,5 jaar is Goflex uitgegroeid tot een vakkundig en betrouwbare partner voor zowel onze opdrachtgevers als medewerkers in opleiding.

Het is mooi om terug te blikken en er even bij stil te staan, maar Goflex gaat door, want ook in de toekomst willen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn!

Goflex dankt zijn successen aan:

Anti-cyclisch investeren
Juist in de crisis investeerden wij in onze (startende) medewerkers in opleiding. Maarliefst een jaar intern in de sprintklas, om met een MBO niveau 2 of 3 tussenkwalificatie op zak, de beroepspraktijk in te gaan.

Niet mooier maken dan het is
Hoe vaak heeft u niet gehoord "jongeren vinden techniek vies" of "techniek heeft een slecht imago". Goflex kiest niet voor een grootse campagne om dit te weerleggen. Een opleidingstraject is soms vies, je moet vroeg op, hard werken en dan nog naar school.

Op social media en de website laten we zien hoe het zit. Goflexers laten in woord en beeld weten hoe de dagelijkse praktijk eruit ziet. En dat is leuk! Leuk uitdagend werk op mooie projecten. Je MBO vakdiploma's. Misschien nog veel belangrijker: aan het eind heb je ontzettend veel praktijkervaring opgedaan en kun je doorgroeien als toptechneut!

Betrokkenheid
We hebben met zijn allen hetzelfde doel voor ogen. De stip op de horizon, oftewel het MBO diploma en daarmee instroom van jong talent op de arbeidsmarkt. Maar nog belangrijker is de weg er naartoe. Hoe zorgen we ervoor dat je naast de bewijslast op papier ook een prettige collega bent, die slim, planmatig en efficiënt te werk gaat. Onze coaches leiden dat met gepaste betrokkenheid in goede banen.

Innovatief
12,5 jaar geleden was het niet ongewoon om de urenbonnen te faxen naar de financiële administratie. Tegenwoordig kan het allemaal direct via de telefoon. Ook in onderwijsland verandert veel en wij bewegen mee. Van het doorlopen van een standaard lesboek, is het nu mogelijk zowel de lesstof als het tempo af te stemmen en maatwerk te bieden. Technologie draagt daar in belangrijke mate aan bij. E-learning, webinars, flipping-the-classroom, Augmented en Virtual reality...

Op naar de 25!