Goflex was deze week één van de bedrijven die de deuren openden voor Girlsday. Meisjes van 10 tot 15 jaar, van verschillende scholen konden deelnemen aan activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday zijn georganiseerd om zo kennis te maken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/ techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken bèta, techniek en ICT.

In Limburg hebben afgelopen maandag ruim 250 leerlingen van zes Zuid-Limburgse scholen de Brightlands Chemelot Campus bezocht. Ze namen deel aan interessante workshops van deelnemende bedrijven en kregen een site-tour over het Chemelot Industrial Park met een bezoek aan één van de fabrieken. Daarnaast konden ze o.a. speeddaten met technische Goflexers Milena en Nadia en vragen stellen over hun werk in de techniek.

Een groep meiden van het Penta Scala College uit Spijkenisse bezocht het Vakwijs Trainingscentrum in Schiedam. De meiden gingen onder begeleiding van medewerkers van Goflex aan de slag met de volgende opdrachten: eigen naam lassen, solderen, draadeindtappen, pneumatische schakeling en elektrisch schakelen.

Bij opdrachtgever Engie in Terneuzen bezochten 15 meisjes van een vmbo school het Dow terrein. Daar kregen ze o.a. een rondleiding op het nieuw te bouwen maintenance value park.

Waarom Girlsday?
Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen. Sterker nog, zij weten vaak helemaal niet welke opleidingen en beroepen er bestaan. Doordat meisjes geen vrouwen kennen die in deze sectoren werken, hebben ze hier geen goed beeld van. En onbekend maakt onbemind. Deelname aan Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. (bron: www.vhto.nl).