GOFLEXER ROBERT
SERVICETECHNICUS ELEKTROTECHNIEK
DEN BRAVEN BENELUX BV

Mijn opleidingstraject bij Goflex begon wat sceptisch. Zelf had ik al heel wat moeite gedaan om een leerbedrijf te vinden. Ik wist niet zeker of Goflex mij aan een werkplek kon helpen die heel goed bij mij paste.

Na een aantal gesprekken met Coach Paul en Adviseur Maurits van Goflex werd duidelijk dat zij een leerwerktraject met mij wel zagen zitten. Den Braven werd geopperd als een goed leerbedrijf voor mij. In combinatie met de opleiding Servicetechnicus elektrotechniek.

Den Braven is een producent van lijmen en kitten. De machines en apparaten waar dit allemaal in wordt gemaakt en verpakt, moeten worden onderhouden, gerepareerd en soms vervangen en aangesloten.

Ik ben gaan meedraaien in de technische dienst (TD). In de eerste paar weken moest ik heel erg wennen, maar ik kwam al heel snel op m’n plek en het ging steeds beter. In deze twee jaar dat ik hier zit bij Den Braven, heb ik enorm veel geleerd en ervaring op gedaan die ik van alle theorie op school niet had kunnen weten. Samen met mijn collega’s van de TD hebben we veel storingen en projecten de revue zien passeren, waar je uiteindelijk het meeste van leert.

Ik ben blij met mijn keuze en heb ik mijn perfecte werkplek gevonden dankzij en samen met Goflex.

DENNIS QUAKERNAAT
HOOFD TECHNISCHE DIENST
DEN BRAVEN BENELUX BV

Ik ben Dennis Quakernaat en werk nu ruim 26 jaar bij Den Braven.

Ik ben begonnen als onderhouds-/storingsmonteur. In de afgelopen jaren heb ik meerdere collega’s zien komen en gaan bij de technische dienst. Na de overname van Den Braven door Egeria kwam er een compleet nieuw management.

Mijn lange roep om extra technisch personeel werd onder de aandacht gebracht, echter in een andere vorm dan voorheen. Vanuit het managementteam werd ik er op gewezen dat het goed zou zijn een monteur voor de toekomst te kweken, een jong persoon die zich nog helemaal technisch kan vormen op de manier zoals wij dat graag willen zien in een omgeving met onze machines.

Via de directie kwam ik in contact met Goflex, in een gesprek met Esther Meulendijk werd mij uitgelegd hoe een BBL traject in elkaar zat en wat Goflex daar in kon betekenen. Ik moest daar even over nadenken , in het verleden heb ik verschillende stagekandidaten gehad waar ik niet altijd de beste ervaringen mee had. Vanuit Goflex ben ik er direct op gewezen dat deze leerlingen uitsluitend geselecteerd werden als er voldoende potentie aanwezig was.

Uit de eerste selectie van drie kandidaten trok één persoon mijn aandacht, een eerste bezoek vond spoedig plaats. Ik was verrast door de enthousiaste houding, er was direct een klik. Langzaam zijn we gestart met de revisie van een apparaat welke bij de TD binnen stond, zo kon hij voorzichtig kennismaken met de vormen van techniek zoals wij die kennen. Al snel volgden kleinschalige projecten, Robert vertelde mij dat er vaak bij leerbedrijven aan slechts een deel van een machine gewerkt mocht worden. Ik bied graag mensen de mogelijkheid om een geheel project te kunnen doorlopen en niet bijvoorbeeld alleen de besturing, dat heeft goed uitgepakt.

Tussentijds had ik enkele keren contact met Paul Jansen van Goflex of alles naar wens verliep.
Al snel volgde een eerste evaluatie welke zeer positief was, vol trots heeft Robert de apparaten en projecten laten zien en toegelicht waar hij aan gewerkt had. Later is hij met een storingsmonteur de fabriek in gegaan om te leren storingen op te lossen in de productie.
We zijn nu drie jaar verder en Robert draait zelfstandig storingsdiensten in de ploegen.

In het najaar van 2016 tekent Robert zijn contract bij Den Braven en hoop ik dat hij heel lang voor ons zal werken.
Goflex heeft een zeer goede match weten te vinden bij het profiel wat wij hadden opgesteld.