Vakwijs Schiedam woensdag 05 april - 26 april 2012

Op 5 april is het startschot gegeven voor de bouw van een Lelievlet in het Trainingscentrum van Goflex / Vakwijs in Schiedam. Voor de zesde keer in de regio Rotterdam worden er tien lelievletten ten behoeve van Scouting Nederland gebouwd. Van begin tot eind gesponsord door de partners van Vletten op de Maas.

Vanuit deze organisatie, wordt jaarlijks aan diverse VMBO-scholen met een metaalbewerkingsafdeling gevraagd of ze één van de boten door hun leerlingen willen laten bouwen, de eerste tien VMBO’s die zich aanmelden mogen daadwerkelijk gaan bouwen. Penta College de oude Maas was daar één van. Echter ontbrak het hen aan de ruimte om de vlet te kunnen bouwen.

Vanuit de Technet-kring heeft het Penta een samenwerkingsverband met Goflex, een samenwerking op dit vlak was dan ook snel beklonken. In het Goflex / Vakwijs trainingscentrum is ruimte vrijgemaakt om de vlet vakkundig in elkaar te kunnen lassen.

In de vroege ochtend van 5 april werd het plaatmateriaal voor de vlet aangeleverd door Dhr. Govert Tukker van Botenbouw Tukker. Als het ware één groot bouwpakket. Direct na het kennismaken met de drie leerlingen Jasper, Wilco en Charlon van Het Penta en de lasmeesters Jeroen en Mike van Goflex, werden de onderdelen uitgeladen. Meneer Tukker liet er geen gras over groeien en zette de jongens direct aan het werk om de eerste hechtlassen te maken, zodat het publiek bij de opening, zo’n twee uur later wel wat te zien zou hebben. Het bleek een gouden team, want inderdaad, twee uur later waren de contouren goed zichtbaar en stond daar een prachtige -maar nog niet waterdichte- boot te blinken om feestelijk onthult te worden.

Natuurlijk is de boot nog lang niet af. De komen de weken zullen de leerlingen onder toeziend oog van Jeroen en Mike de vlet netjes aflassen en ervoor zorgen dat deze tot in de lengte van dagen gebruikt kan gaan worden door Zeeverkennergroep Cornelis de Houtman. Die deze vlet zullen gaan inzetten onder de door een stemming verkozen naam: Atlantis.

Alle fotos: