Goflexer Laurens werd door het personeelsblad van EQUANS geïnterviewd, hieronder het resultaat

Aandacht voor jong talent
'Ik zou in de toekomst graag bij de Inbedrijfsteldienst werken' 

De vraag naar jong technisch personeel was nog nooit zo hoog. Met oog op de energietransitie, digitalisering en klimaatdoelstellingen schreeuwt de branche om nieuwe aanwas. Gelukkig loopt er binnen ESWI al behoorlijk wat talent rond. Reden voor collega Lesley om een gesprek aan te knopen met Laurens (23), één van onze de toekomstige experts.

Met welke opleiding ben je bezig?
Ik doe nu de opleiding Meet & Regel Techniek niveau 3, volgend jaar wil ik doorgaan voor niveau 4.

Hoe lang werk je bij Goflex voor EQUANS?
Ik ben nu drie jaar werkzaam bij Goflex, waarvan twee jaar bij EQUANS op de onderhoudslocatie van Shell Pernis.

Waarom heb je voor Meet & Regel Techniek gekozen?
In deze richting zie ik veel uitdagingen, bovendien trekt werken in de industrie me erg aan. Ik had ook voor de utiliteit kunnen kiezen, maar dat vond ik niet uitdagend.

Wat zijn de leuke kanten van dit werk?
Het samenwerken met verschillende type mensen vind ik erg leuk. Ook het oplossen van problemen spreekt me aan. Ik word gemotiveerd om echt mee te denken over de oplossingen die we toepassen bij onze klant.

Wat vind je van de aandacht die er is voor veiligheid?
Dat was in het begin wel even wennen natuurlijk. Na een tijdje merk je wel dat echt nodig is, omdat we allemaal samen in een risicovolle omgeving werken. De aandacht voor veilig werken is enorm, zowel vanuit de klant als vanuit EQUANS.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Dat is een lastige vraag. Ik zou in de toekomst graag bij de Inbedrijfsteldienst willen werken. Mocht dat er niet inzitten, dan zou ik graag leidinggevende willen worden.