Tijdens dit jaar leer je alles over centrale verwarming (CV) en sanitair, en hoe je deze systemen installeert, onderhoudt en repareert. Dit is wat je kunt verwachten:

Wat ga je doen?

Je leert hoe je CV-systemen en sanitair installeert, onderhoudt en repareert. Dit omvat het aansluiten van radiatoren, ketels, leidingen en sanitaire voorzieningen. Je wordt een expert in het creëren van comfortabele en functionele verwarmings- en sanitairsystemen.

Waar ga je werken?

Het grootste deel van je opleiding breng je door op locaties waar CV- en sanitairsystemen worden geïnstalleerd en onderhouden. Hier werk je samen met ervaren professionals die je de praktijk van het vak bijbrengen. Dit is je kans om hands-on ervaring op te doen en te leren in een echte werkomgeving.

Wat ga je leren?

Je ontwikkelt vaardigheden zoals buizen leggen, leidingen installeren, ketels aansluiten, radiatoren monteren en sanitaire voorzieningen bouwen. Je krijgt ook gedegen kennis over regels en voorschriften in de sector, zodat je veilig en volgens de normen kunt werken.

Hoe ziet jouw jaar eruit?

Je begint met een introductieperiode waarin je kennismaakt met je toekomstige werkplek. Vervolgens volg je verschillende blokken waarin je je vaardigheden verder ontwikkelt. Al deze praktijkervaring doe je op in een leerwerkplek.

Na afloop van dit omscholingsjaar ben je klaar om aan de slag te gaan als Monteur CV en Sanitair. Je zult een cruciale rol spelen in het creëren van comfortabele en functionele woon- en werkomgevingen. Dit is jouw kans om een specialist te worden in een essentieel vakgebied.

 

Voorwaarden Goflex Kickstart

 

 

Heb je vragen?

Whatsapp met ons


Wat heb je?

 • Je hebt je startkwalificatie (diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger)
 • Je hebt een B-rijbewijs en/of eigen vervoer
 • Je hebt op dit moment een baan
 • Je hebt minimaal 3 jaar fulltime werkervaring
 • Je hebt geen ambities om voor jezelf te beginnen (geen zzp’er)

Wat krijg je?

 • Fulltime omscholingstraject van 1 jaar met zicht op vaste baan
 • Je krijgt een jaarcontract met een proeftijd van 2 maanden
 • Je ontvangt direct een salaris van minimaal € 2.438 per maand (bruto)
 • Kilometervergoeding van € 0,23 per km
 • 8% vakantietoeslag 33 verlofdagen
 • Direct pensioenopbouw cao metaal & techniek - PMT

Meld je direct aan!

In 1 jaar omscholen met Goflex Kickstart. Op ieder moment te starten!

 

Monteur CV en Sanitair

Als Monteur CV en Sanitair speel je een essentiële rol in het creëren van comfortabele en efficiënte verwarmings- en sanitaire systemen. Voordat je in dit boeiende vakgebied aan de slag gaat, zorgen we ervoor dat je goed bent voorbereid.

Veiligheid eerst: VCA basisveiligheid

Veiligheid staat voorop! We beginnen met het behalen van je VCA Basisveiligheidscertificaat om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de veiligheidsnormen die in dit vakgebied gelden.

Introductie op de leerwerkplek (2 - 4 weken)

Je begint je avontuur met een introductieperiode op je toekomstige werkplek. Hier maak je kennis met de praktijk en ontmoet je je nieuwe collega's. Dit is het begin van je carrière in de wereld van installatietechniek.

Blok 1: inzetbaarheidsmodule installatietechniek

In dit blok leg je een sterke basis voor installatietechniek. Je leert essentiële vaardigheden zoals boren, zagen, gebruik van gereedschappen, bevestigingstechnieken, meten en maten lezen, buigen en verschillende soorten verbindingen. Hiermee leg je de basis voor je verdere ontwikkeling in dit vakgebied.

Werkervaring op de leerwerkplek

Na het afronden van Blok 1, ga je aan de slag op de leerwerkplek. Hier pas je de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Je leert de fijne kneepjes van het vak terwijl je werkt aan echte projecten.

Veiligheid blijft een prioriteit. Daarom behaal je ook een hoogwerkercertificaat, wat essentieel is voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte.

Blok 2: aansluiten verwarming en sanitair

In dit blok ga je dieper in op het aansluiten van verwarmings- en sanitairapparatuur. Je leert tekeningen lezen, verschillende buismaterialen bewerken en monteren, en je krijgt inzicht in de keuze van leidingen en componenten. Daarnaast leer je hoe je systemen test op dichtheid en word je bewust van de gevaren van werken met water en gas.

Blok 3: ketels en vakmanschap CO

In het derde blok van de opleiding, dat zich richt op ketels en Vakmanschap CO, staan essentiële vaardigheden centraal. Je leert hoe je basismetingen aan ketels uitvoert en schema's interpreteert. Daarnaast doe je uitgebreide kennis op over verschillende meetinstrumenten, waaronder universele, rookgasanalyse- en drukverschilmeters. De voorschriften met betrekking tot gas worden grondig behandeld, en je leert de montage van rookgasafvoersystemen. Dit alles stelt je in staat om meetinstrumenten nauwkeurig in te stellen, aan te sluiten, af te lezen en de resultaten correct te interpreteren. Hierdoor ben je goed voorbereid om een vakman te worden op het gebied van ketels en CO-veiligheid.

Praktijkervaring en carrière

Na afronding van dit leerwerktraject ben je klaar om te werken als Monteur CV en Sanitair en bij te dragen aan de comfortabele en veilige omgeving van gebouwen.

Gratis omscholing tijdens werktijd

Wil je graag omscholen tot installatiemonteur? Met ons omscholingstraject krijg je de kans om gratis en in de praktijk het vak van installatiemonteur te leren. Je gaat werken en leren tegelijk. Je werkt samen met ervaren collega's en volgt trainingen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Het beste van alles is dat je tijdens je omscholingstraject gewoon een salaris ontvangt.

Een baan in de installatietechniek

Na succesvolle afronding van het omscholingstraject wacht er een vaste baan op je. Zo krijg je stabiliteit en volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

 

Direct aanmelden