Afgelopen week was het trainingscentrum van Goflex weer goed gevuld. Bijna 500 leerlingen van verschillende vmbo scholen uit de regio kwamen langs voor een nadere kennismaking met de techniek tijdens de Week van de Techniek.

Tijdens de Week van de Techniek in Schiedam worden leerlingen van vmbo's uit de omgeving ondergedompeld in een wereld vol techniek. Netjes in overall en een paar veiligheidsschoenen gingen ze in groepjes van maximaal acht leerlingen, langs diverse technische opdrachten.  Het programma bestond o.a. uit het lassen van de eigen naam, werken aan een flensboom, kabels aansluiten, solderen en een rondleiding door de oefenfabriek. Elke opdracht werd begeleidt door een aantal leerlingen uit de Plus klas elektrotechniek van Goflex.

De tweedejaars vmbo leerlingen maken in dit schooljaar hun sectorkeuze. De week van de techniek bij Goflex speelt een belangrijke rol om de sector techniek te belichten. Het was weer een groot succes, er was veel plezier onder de leerlingen van zowel Goflex als de vmbo’s. Daarnaast was deze week een ideale gelegenheid om de goede contacten met docenten en decanen te onderhouden. Op de facebookpagina van Goflex is van elke klas een fotoverslag terug te vinden.