De Bilt, 5 oktober 2009
Mbo-scholen houden zaterdag open huis

Op zaterdag 10 oktober doen vrijwel alle zeventig instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) mee aan de landelijke manifestatie `Ontdek het beroepsonderwijs'. Het is voor het eerst dat de scholen op deze manier hun krachten bundelen en in het weekeinde (aankomend) studenten, ouders en andere belangstellenden een kijkje geven in de keuken van het beroepsonderwijs.

Elke school vult deze dag op een eigen manier in. Sommige maken er een complete `open dag' van met uitgebreide studievoorlichting, andere organiseren een expositie, geven rondleidingen, demonstraties of verzorgen workshops.

`Ontdek het beroepsonderwijs' is onderdeel van de 6-Daagse Beroepsonderwijs, die van vrijdag 9 tot en met donderdag 15 oktober wordt gehouden op initiatief van de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. Met deze 6-Daagse willen de scholen de aandacht vestigen op de grote betekenis van goed beroepsonderwijs voor economie en maatschappij.

Het mbo is ­ qua studentenaantallen ­ de grootste onderwijsvorm van Nederland. Het telt ruim een half miljoen studenten, die (deels op school, deels in de beroepspraktijk) een vak leren en is de minst `schoolse' vorm van onderwijs. Het mbo leidt op voor ruim 700 vakken en beroepen.

Het complete programma van de manifestatie `Ontdek het beroepsonderwijs' op zaterdag 10 oktober (met informatie over wat op welke locatie te doen is) staat op de website van de 6- Daagse Beroepsonderwijs: www.6dbo.nl.