Goflexer Imke (16) heeft een mooie leerwerkplek bij Heijmans.

In Apeldoorn werkt ze mee aan het beheren en onderhouden van de gebouwen van de Belastingdienst. Imke heeft een leuke en leerzame tijd waarbij zij veel leert ten behoeve van haar MBO BBL opleiding elektrotechniek. 

Liefde voor techniek

“Mijn opa was elektricien en werkte aan legervoertuigen. Daar hebben we het vaak samen over gehad en van hem leerde ik ook lassen. Door zijn verhalen koos ik op de middelbare school de richting economie, zodat ik de logistiek in kon om met vrachtwagens te werken. Maar ik kwam erachter dat de logistiek toch meer computerwerk is dan ik dacht. Dat is niets voor mij. Ik ben best druk en hou van bewegen. Daarom switchte ik naar Elektrotechniek, wat veel beter bij me past.

Ik loop nu een half jaar mee aan het onderhoud bij de Belastingdienst en vind het heel leuk. Ik werk steeds aan iets anders, mag van alles doen en heb aardige collega’s. Ik merk nu in de praktijk dat techniek iedere dag anders is. Door het te doen, leer ik heel veel.”

Soort team

“Er werken hier twee Heijmans teams: een onderhoudsteam en een serviceteam. Ik zit in het onderhoudsteam, samen met een chef-servicemonteur en twee andere monteurs. We doen het werk echt met elkaar. Als er een project start, leggen ze me uit wat we gaan doen en dan gaan we aan de slag. Ik ben niet bang om vragen te stellen en mijn collega’s helpen graag. We lachen veel, maar aan het einde van de dag moet het werk wel klaar zijn. De sfeer is gezellig maar serieus.

Dat ik weinig vrouwelijke collega’s heb, vind ik geen probleem. Ik zit nu drie jaar in de elektrotechniek en ben gewend dat ik veel jongens en mannen om me heen heb. Helemaal prima.”

Werkzaamheden

“Dat verschilt heel erg. We zijn nu bezig met het aanleggen van 188 oplaadpunten voor e-bikes, op drie verschillende locaties. Daarvoor leggen we kabels van verschillende lengtes en diktes, we sluiten die aan op de verdelers en we monteren de wandcontactdozen. Het is een flinke klus, waar we samen vier weken mee bezig zijn.

Vorige maand hebben we de brandmeldinstallatie getest. Daar was een groot team bij betrokken, we werkten toen ook samen met beveiligers. In alle zes gebouwen zetten we het brandmeldsysteem in werking en keken we of alles het deed. We checkten of de nooddeuren openden, of de brandluiken dicht gingen en wat er gebeurde met de liften. Dat was een heel leuke klus.”

bbl elektrotechniek

Dit is een verhaal van Heijmans.nl
Bekijk het origineel hier