Sittard, 29 oktober 2019 – Vandaag tekenen 5 bedrijven (ARLANXEO; Fibrant; Goflex Young Professionals; ProfCore; Procestechniek & Maintenance Limburg) en 4 vo scholen (Sint-Janscollege Hoensbroek; Sintermeertencollege Heerlen; Bernard Lievegoed School Maastricht en Vrijeschool Parkstad) een overeenkomst om deel te nemen aan Jet-Net & TechNet. Zij leggen hiermee vast dat zij op regionaal niveau gaan samenwerken en dat zij binnen Jet-Net & TechNet invulling gaan geven aan verschillende activiteiten.

De samenwerkingsovereenkomsten worden getekend tijdens een bijeenkomst bij het Dacapo College Sittard met scholen en bedrijven uit Limburg die aangesloten zijn bij Jet-Net & TechNet. Zij krijgen ook een workshop over het Bèta&TechMentality-model dat eerder dit jaar is gepubliceerd. Dit model geeft een nieuwe kijk op jongeren en hoe zij betrokken zijn of kunnen worden bij bèta en techniek. Hiermee kunnen scholen en bedrijven binnen Jet-Net & TechNet aan de slag om ervoor te zorgen dat een bredere groep jongeren geïnteresseerd en geënthousiasmeerd wordt voor een toekomst in de techniek.

Huidig netwerk van Jet-Net & TechNet

Op dit moment zijn ruim 2000 bedrijven en meer dan 1000 scholen lid van het netwerk van Jet-Net & TechNet. Dit netwerk is landelijk dekkend en hierbinnen werken de bedrijven en scholen regionaal samen. Het doel is om jongeren een reëel en positief beeld van technische beroepen te geven en ze te helpen bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière. Jet-Net & TechNet doet dit door scholen en bedrijven te inspireren, adviseren en faciliteren in hoe zij de samenwerking op een structurele en duurzame manier vorm kunnen geven.