Wat is de FIRST® LEGO® League?
De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.
 
Regiofinale FIRST® LEGO® League Rijnmond
In de regio Rijnmond organiseert Stichting KMR (Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam) in 2010 voor de 7de keer de regiofinale. Met het organiseren van onder andere de FIRST® LEGO® League wil KMR als overkoepelend technocentrum voor de regio Rotterdam/ Rijnmond/ Drechtsteden jongeren interesseren voor een toekomst in de techniek.
Doel is de economie in de regio te versterken door middel van innovatie in de technische kennisinfrastructuur en promotie & stimulering bèta/techniek. Naast FLL Rijnmond organiseert (en initieert) KMR onder andere Brains@Work, botenbouwproject Vletten op de Maas en onderhoudt zij de website TechWijs!

Buro Fris is uitvoerend producent voor KMR van de regiofinale. Contactpersoon is Kuno Bakker.

FIRST® LEGO® League Benelux

 De FLL wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniek Promotie. De teamwerving en organisatie van regionale finales is in handen van partners in de regio, zoals technocentra, onderwijsbegeleidingsdiensten, onderwijsinstellingen en science centra.

Internationaal

In 2009 deden er wereldwijd 150.000 kinderen mee in ongeveer 15.000 teams, verdeeld over vierenvijftig verschillende landen, waaronder o.a.: Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Denemarken, Duitsland, Egypte, Faroe Eilanden, Frankrijk, Groenland, Haïti, Hongarije, Hong Kong, Ierland, IJsland, India, Israel, Japan, Jordanië, Koeweit, Letland, Maleisië, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Polen, Portugal, Saoedi-Arabië, Singapore, Slowakije, Soedan, Spanje, Syrië, Taiwan, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

Een actueel overzicht van de deelnemende landen is te vinden op de internationale pagina van de FLL: www.firstlegoleague.org.