Door: Naomi Veldhoven
Directeur De Mavo Vos

Excursie Goflex

De week van 19 t/m 23 november is de Week van de Techniek.

In onze regio ontstaat een groot tekort aan goed opgeleide technische werknemers. Een opleiding in de techniek biedt je straks een grote kans op een interessante en goed betaalde baan. Om jongeren te informeren en te interesseren voor techniek, organiseren wij tijdens de Week van de Techniek een excursie naar Goflex Opleidingsbedrijf. Goflex is een snelgroeiend landelijk opleidingsbedrijf in de techniek, en sinds de start in 2006 uitgegroeid tot één van de grootste en beste leerbedrijven van Nederland. Goflex is gehuisvest in Schiedam (Industrieterrein Vijfsluizen) bij Vakwijs Trainingscentrum Schiedam. Voor meer informatie kun je ook op de website van Goflex kijken: www.goflex.nl.

Deze excursie vond plaats op donderdag 22 november voor 2e-jaars leerlingen van De Mavo Vos, Het College Vos en de Internationale Vos met interesse richting techniek. Op vrijdag 23 november waren alle Mavo-3 leerlingen in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding) aan de beurt.

De ochtend was hartstikke spannend en uitdagend: eerst moest er een overall en een paar veiligheidsschoenen aangetrokken worden. In vol ornaat zijn de leerlingen vervolgens bezig geweest met het lassen van een naamplaatje, kabels aansluiten, een reuze-spiraal (van dat bekende zenuwenspel), een elektroquiz en nog veel meer. Hierbij zijn zij op zeer professionele wijze begeleid door de studenten van Goflex. Ik wil hen dan ook van harte bedanken voor het aanbieden van deze prachtige ervaring in de techniek. Bovendien ben ik erg trots op onze leerlingen: ze hebben zich uitstekend gedragen en hebben heel goed meegedaan!

Naomi Veldhoven
Directeur De Mavo Vos