Praktijkinstructeur Installatietechniek (werktuigkundige installaties) Amsterdam
 

Praktijkinstructeur Installatietechniek (werktuigkundige installaties) Amsterdam

07-10-2019
Praktijkinstructeur Installatietechniek (werktuigkundige installaties) Amsterdam

Functieomschrijving

Als praktijkinstructeur bij Vakwijs sta je aan de basis van de vaktechnische ontwikkeling van onze cursisten. Van het eerste buisje buigen en ketelpracticums tot het aanleggen van complexe installaties en service en onderhoud aan warmtepompen.

Door middel van je eigen, en door Vakwijs ontwikkelde lesmethoden, leer je de cursisten praktische vaardigheden aan. Bovendien leg je de achterliggende theorie uit.

Cursisten bij Vakwijs zijn medewerkers uit het technische bedrijfsleven, particulieren en jonge Goflex-leerlingen die een mbo leerwerktraject volgen in de installatietechniek.

 

De taken en verantwoordelijkheden van de Praktijkinstructeur installatietechniek:

•    Verzorgen van praktijkinstructies;
•    Begeleiden van de cursisten;
•    Afstemmen van de lesinhoud met de ROC-docent en aan laten sluiten op het bedrijfsleven;
•    Meedenken / ontwikkelen van lesmateriaal en praktijkopdrachten;
•    Mede-inrichten en beheren van het Vakwijs Trainingscentrum;
•    Contact onderhouden met bedrijven waar de cursisten werken en de coaches bij Goflex die studenten begeleiden;

 

Jouw profiel

•    Je hebt ruime ervaring in de praktijk en draagt graag je kennis over;
•    Je bent enthousiast over het vak en je vindt het leuk om cursisten te stimuleren en motiveren;
•    Je beschikt over vakdiploma’s installatietechniek;
•    Je woont in de omgeving van Amsterdam.

Praktijkinstructeurs bij Vakwijs komen uit diverse functies zoals installatiemonteur, loodgieter, technicus, leermeester en docent.

 

Wij bieden

•    Vrijheid in het indelen van je lessen;
•    Een unieke werkomgeving en functie, neem alvast een kijkje: www.vakwijs.nl/vr
•    Mogelijkheden om te ontwikkelen op didactisch vakgebied;
•    Een extra variabele beloning;
•    Auto van de zaak
•    De CAO Klein Metaal is van toepassing op je arbeidsovereenkomst.

 

Meer weten?

Ben jij enthousiast over de vacature? Neem vrijblijvend contact op met Frank Beekman. Te bereiken op 06-20606828 of via fbeekman@goflex.nl  

 

Over Vakwijs en Goflex
Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit zeven eigen trainingscentra door heel Nederland en beantwoordt de vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

De klanten van Vakwijs zijn technische dienstverleners in de utiliteit en industrie: installatiebedrijven, eindgebruikers en industriële bedrijven. Ook particulieren kunnen bij Vakwijs terecht voor om- dan wel bijscholing.

Vakwijs is nauw verbonden aan opleidingsbedrijf Goflex Young Professionals. Goflex-leerlingen volgen een MBO-leerwerktraject waarbij extra cursussen en trainingen binnen Vakwijs worden aangeboden. Als praktijkinstructeur installatietechniek geef je invulling aan de 10-weekse bootcamp installatietechniek aan de start van elk leerwerktraject. Gedurende de leerwerktrajecten zie je de leerlingen terug voor extra vakmodules om te verbreden en/of te verdiepen in het vakgebied.

Goflex Young Professionals - leerwerktrajecten
Als praktijkinstructeur bij Vakwijs werk je veel met leerlingen van Goflex. Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek en stond aan de wieg van het ontstaan en ontwikkeling van de 7 Vakwijs Trainingscentra.
Goflex leerwerktrajecten zijn vanaf MBO niveau 2 tot en met niveau 4 op basis van BBL, dit houdt in dat de studenten leren en werken tegelijk. Studenten zijn in dienst bij Goflex en worden bemiddeld bij haar klanten, met als doel dat zij na hun opleiding in dienst treden bij hun leerbedrijf. Goflex krijgt van haar klanten de vraag naar technisch personeel en zij zorgt ervoor dat de juiste student op de juiste plek bemiddeld wordt. Om haar doel te bereiken is intensieve begeleiding - van zowel klanten als studenten - noodzakelijk gedurende het gehele opleidingstraject.
Voor de volledige theorie volgen de studenten klassikale lessen op ROC's waar een docent dit deel van de opleiding voor zijn rekening neemt. Jouw primaire focus ligt op de praktijkkennis overdragen. Uiteraard stem je het lesprogramma zodanig af met de docent dat theorie en praktijk optimaal geïntegreerd zijn.
Het hele jaar door worden studenten aangenomen. Zij hebben een strikte inschrijfprocedure waarmee het 'kaf van het koren wordt gescheiden'. In het trainingscentrum krijgen zij een stevige basis mee voordat ze in de praktijk verder gaan met hun leerwerktraject bij één van de opdrachtgevers. Er werken circa 55 medewerkers bij Goflex en Vakwijs en er zijn circa 600 studenten in dienst.

Vakwijs
Vakwijs biedt technische opleidingen vanuit eigen trainingscentra en beantwoordt daarmee de groeiende vraag naar gedegen opgeleid technisch personeel. De opleidingen met directe koppeling aan de praktijk worden aangeboden op het gebied van elektrotechniek, installatietechniek, meet- en regeltechniek, procestechniek en metaal/werktuigbouw.

Vakwijs klanten
De klanten van Vakwijs zijn veelal technische dienstverleners in de utiliteit en industrie: zowel installatiebedrijven, eindgebruikers alsook industriële bedrijven. Ook particulieren kunnen bij Vakwijs terecht voor om- dan wel bijscholing

Tags: leermeester, instructeur, praktijkopleider, praktijkdocent, docent