Coach - Project Coördinator technische leerwerktrajecten Limburg
 

Coach - Project Coördinator technische leerwerktrajecten Limburg

06-07-2018
Coach - Project Coördinator technische leerwerktrajecten Limburg

Als coach bij Goflex ben je een verbinder in de techniek. Je bent een schakel tussen de medewerker in opleiding, opdrachtgever, school en Goflex.

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek. Het concept is even simpel als effectief. Wij nemen jonge mensen aan die direct van school komen en leiden ze vervolgens op tot mbo-niveau via de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit betekent leren en werken tegelijk.

Binnen Goflex werken wij met een gedreven en ambitieus team. Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding en daarom zijn we op zoek naar een:

Coach technische leerwerktrajecten Limburg

Over de functie

Als coach bij Goflex begeleid je de leerlingen tot technisch mbo+ niveau. Je draagt je kennis over en bent een gelijkwaardige gesprekspartner. Je bewaakt het opleidingstraject met als doel de leerling binnen de gestelde tijd naar diplomering en de juiste werknemersvaardigheden te begeleiden. Buiten de lijnen die je samen met de leerlingen individueel uitzet is het van groot belang dat ook de instroombehoefte en opleidingsvraag van de opdrachtgevers wordt ingevuld. Waar moeten we rekening mee houden voor de instroom over 5 jaar? Je denkt mee en adviseert de opdrachtgever hierin.

Taken en verantwoordelijkheden op een rijtje:

 • Activeren leerlingen en bewaken voortgang opleidingstraject;
 • Opbouwen en onderhouden van contacten bij opdrachtgevers en ROC’s;
 • Rapporteren aan onze opdrachtgevers over de opleidingsvoortgang van de leerlingen;
 • Bepalen van loopbaanpaden en loopbaanplanning; Diverse taken ten behoeve van de werving van passende kandidaten.

Profiel van onze nieuwe collega

 • Je bent sociaal, communicatief vaardig en commercieel ingesteld.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent analytisch sterk en werkt graag zelfstandig.
 • Je vindt het leuk om je netwerk bij opdrachtgevers en scholen bij te houden.
 • Je kan op mbo/ hbo niveau acteren en hebt ook die opleidingsachtergrond.
 • Je bent fulltime beschikbaar en flexibel qua werktijden.
 • Je kunt goed en snel schakelen met vaak jonge collega’s Je komt uit de techniek of hebt een HR functie vervuld en hebt ervaring met leidinggeven.
 • Je woont bij voorkeur centraal in Limburg (bijv. omgeving Roermond) en vindt het geen probleem om in die regio te reizen.

Coaches bij Goflex komen uit diverse functies zoals technicus, projectleider, P&O adviseur, ploegleider, praktijkopleider, leidinggevend monteur, operator, chef monteur, etc.

Ons aanbod

 • Een goed vast salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden als leaseauto, laptop, telefoon en 38 vakantiedagen.
 • Een groeiend bedrijf waar je de ruimte hebt om te ontwikkelen.
 • Een goede werksfeer met korte lijnen en vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie.
 • De mogelijkheid jouw uren flexibel in te delen.


Over Goflex
Goflex Young Professionals BV is een opleidingsbedrijf voor technisch specialisten. Bij Goflex worden jongeren opgeleid tot mbo niveau 4 in de elektrotechniek, meet&regeltechniek, installatietechniek, koudetechniek of metaal/werktuigbouw. Medewerkers worden gedetacheerd bij toonaangevende bedrijven in de technische dienstverlening waar ze na de opleiding in dienst treden. Goflex is een jong en energiek bedrijf met een informele cultuur waar ruimte is voor individuele ontwikkeling en het nemen van initiatief. In onze bedrijfscultuur streven we naar professionaliteit waarbij humor, samenwerking en aandacht voor kwaliteit centraal staan.

Het onderscheid tussen hoger onderwijs (met nadruk op het hoofd) en lager onderwijs (met nadruk op de handen) is eigenlijk ouderwets. Bij Goflex doen we eigenlijk aan ‘Bildung': niet alleen het vergroten van vaktechnische kwaliteiten maar ook persoonlijkheidsontwikkeling.

Meer weten?
Ben jij enthousiast over de vacature? Stuur dan je sollicitatie naar Frank Beekman, Manager P&O fbeekman@goflex.nl Je kunt ook bellen als je nog vragen hebt op 088-1600 500 (vraag naar Jasper Groenewegen of Frank Beekman)

 

Een typische dag als coach
’s-Ochtends vroeg om 06:30 uur krijg je al bericht van een leerling die zich gister had ziek gemeld. Het dagje rust en vroeg naar bed hebben hun werk gedaan. Je neemt de agenda door en ziet dat je de komende dagen het lekker druk gaat krijgen. Vanmorgen even langs het trainingscentrum, daar heb je samen met een collega coach een intakegesprek met een kandidaat-leerling voor een leerwerktraject. Dat gesprek en vastlegging ervan gaat met behulp van de eigen online werving, selectie en matchingtool heel gemakkelijk. Je ziet na afloop precies bij welke opdrachtgevers een vacature uitstaat die op het profiel van de kandidaat aansluit. Je breng de contactpersonen met een paar drukken op de knop hiervan op de hoogte. Daarna kun je nog even wat zaken met betrekking tot je huidige club van 25 leerlingen inscannen en administreren in het leerlingvolgsysteem van Afas.

’s-Middags ga je langs twee mio’s (medewerkers in opleiding) op locatie bij de opdrachtgever. Je kijkt hier altijd naar uit, de sfeer op de werkvloer ligt je helemaal. Even bijpraten met de leerlingen, en je neemt gelijk de bpv (beroeps praktijk vorming) boekjes door, liggen ze nog op koers met het aanleren van praktische vaardigheden op de werkvloer? Je overlegt met de leidinggevende dat ze volgende week een dagje APS (aanvullende praktijkscholing) gaan doen op het trainingscentrum om de kennis van PLC’s op niveau te brengen. Vervolgens ga je ook nog langs recruitment om de vacatures en kandidaten door te spreken. De kandidaat van vanochtend hadden ze ook al langs zien komen in hun portal. Hij mag volgende week bij ze op gesprek komen. Je logt in en knoopt de eindjes aan elkaar. De kandidaat krijgt de uitnodiging in de mail en op de telefoon via Whatsapp en de collega's bij Goflex krijgen de uitnodiging direct te zien in de Outlook agenda.
 
’s-Avonds heb je nog een beurs waar je samen met een andere collega uit de regio staat om Goflex te promoten. Deze beurs is op een ROC en je staat voornamelijk leerlingen van de middelbare school te woord die een mbo opleiding zoeken of van opleiding willen wisselen. Al met al een lange dag, maar je uren zijn flexibel in te delen, morgenochtend kun je rustig aan doen en breng je na een uitgebreid ontbijt de kinderen naar school.