Van 25 tot en met 30 januari 2016 vindt de 15e editie van de week van de procestechniek en maintenance plaats. Organisator van dit evenement is Procestechniek & Maintenance Limburg (PML). PML heeft het doel om voldoende aanbod van jonge gekwalificeerde operators, maintenance technicians en laboranten te creëren voor haar lidbedrijven. In samenwerking met Goflex Young Professionals, SABIC, Sitech, OCI Nitrogen, Lanxess, DSM, Leeuwenborgh college, Arcus college en stichting PML wordt een week lang uitgetrokken voor het voorlichten en enthousiasmeren van HAVO en VMBO scholieren voor de techniek.

De week van de procestechniek vindt dit keer niet plaats op het Chemelot Industrial Park in Geleen maar bij Vakwijs Opleidingen in Stein. Vakwijs heeft haar trainingscentrum hiertoe beschikbaar gesteld en biedt de leerlingen de mogelijkheid kennis te maken met levensechte productielijnen in een gesimuleerde omgeving. De jongens en meiden maken actief kennis met de diverse disciplines van de techniek, o.a. procestechniek, maintenance en laboratoriumtechniek komen aan bod.

Naast de voorlichting en doe-activiteiten voor middelbare school leerlingen is er woensdagochtend 27 januari een interactieve bijeenkomst voor geïnteresseerde bedrijven. Tijdens deze ochtend gaan we in discussie over het huidige opleidingsaanbod in de techniek en hoe het structurele tekort van instromend technisch personeel moet worden aangepakt. Daarnaast is er plek ingeruimd voor een rondleiding door het trainingscentrum, waar de leerlingen kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

Aanmelden voor de bedrijven-ochtend kan door contact op te nemen met Michael Elsenbach, Adviseur Goflex en Vakwijs, via 06-22426821 of melsenbach@goflex.nl.