Door: Michaël Elsenbach

Ondanks de slechte weersvooruitzichten waren wij met goede zin in Arcen voor de RIB Boat experience. Diegene met een oude TomTom versie namen de toeristische route en waren hierdoor iets later dan gepland, maar dat kan gebeuren.

De leerlingen kwamen zelf uit Rotterdam, Zwijndrecht, Dordrecht, Den Bosch, Hoogvliet ed om hieraan mee te doen en ze werden niet teleurgesteld.

Super gaaf om met 65km/h over de Maas te scheuren en in een keer maakt de boot een haakse bocht en springt over de golf van een voorbijvarende tanker.
Je hebt het gevoel dat de boot dit helemaal niet aan kan en dat je ieder moment in het water gaat vallen maar onze skipper Bart had hem volledig onder controle. De aanwezige vissers waren niet zo blij met ons maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteraard hebben een aantal heren het niet droog gehouden, en dat was niet van de regen.

Eten was keurig verzorgd en de leerlingen hebben onderling, onafhankelijk van regio en opleiding, hun ervaringen bij een biertje uitgewisseld en hebben een leuke tijd gehad.

De Limburgse afvaardiging had weer het meeste “zitvlees” en de grootste dorst, ik werd bijna een beetje sentimenteel dat wij toch zo’n leuke groep aan heren bij ons hebben werken.

Bovendien heb ik niemand dronken uit de Maas moeten vissen zodat ik met trots kan zeggen dat wij een zeer geslaagde dag hebben gehad.