Maintenance engineer regio Zuidoost

DINSDAG 8 JULI 2014

07.15 UUR HET EERSTE

wat ik doe als ik mijn kantoor op Maastricht-Airport binnenloop, is de computer aanzetten. Het opstarten gaat best wel traag. In de tussentijd pak ik een bakje koffie en klets bij met collega's. We zien elkaar soms weken niet, omdat we veel op locatie werken. Ik wil weten of er misschien iets spannends is gebeurd en of hun projecten nog steeds volgens planning verlopen.

07.45 UUR IK KIJK

in mijn mailbox of er nog belangrijke mailtjes zijn en controleer mijn planning. Op maandag leg ik vast wat ik de rest van de week doe. Ik houd er rekening mee dat ik mij flexibel kan opstellen. Want als een klant in de problemen komt, heeft deze soms dezelfde dag nog ondersteuning nodig. Het komt ook voor dat een collega hulp nodig heeft bij een ander project. In zo'n geval pas ik mijn planning daarop aan.

08.30 UUR OP WEG

naar een klant in Sittard. Het werk voor deze klant kan ik grotendeels vanuit kantoor doen, maar voor een overleg ga ik er altijd even persoonlijk langs. Dat werkt prettiger. Vandaag hebben ze een storing. Omdat ik monteur geweest ben, vind ik het belangrijk om zelf ter plaatse te kijken wat er aan de hand is.

12.00 UUR TERUG OP KANTOOR.

Deze middag heb ik gepland voor uitzoekwerk en het schrijven van plannen. Mijn opdracht bestaat uit het beoordelen van kritische componenten van een installatie. Daarnaast doe ik een verbetervoorstel om storingen en productiestilstand te voorkomen. Het komt ook voor dat ik een tekening of overzicht maak om een onderhoudsplan te verbeteren en meer rendabel te maken. Of advies geef over het al dan niet op voorraad houden van reserveonderdelen.

15.45 AAN HET EIND

van de dag controleer ik of er nog e-mails onbeantwoord zijn. Die handel ik af en stel mijn 'to do' lijst samen voor de volgende dag. Morgen zit ik de hele dag in Oisterwijk om te overleggen met collega's. We werken samen aan een grote klus en zien elkaar maar 1 x per week. Ik probeer rond 16.15 uur naar huis te gaan, maar indien nodig werk ik een uurtje langer door.

 

Uit het personeelsmagazine Energiec, editie Zomer 2014 van Cofely Zuid Nederland Regio Zuidoost