Monteur ET

DONDERDAG 10 juli 2014

06.30 UUR DE WEKKER

Ik ontbijt samen met mijn vrouw. De boterhammen zijn gisteravond al gesmeerd, dat scheelt tijd! Een half uur later halen Jeroen en Leo mij op met een Cofely-bus. In 40 minuten rijden we naar Bayer/Lanxess in Antwerpen.

08.00 UUR OP LOCATIE

Rond acht uur komen we aan op het werk. We kleden ons om en drinken snel een bakje koffie. Eerst bespreken we de planning van de dag.

08.30 UUR AAN DE SLAG

Er moeten wat wijzigingen worden aangebracht, dus zoek ik de juiste schema's bijeen en ik begin met het aanleggen van rangeringen. Vervolgens inventariseer ik de scheidingskaarten die te kort zijn en ik bestel deze.

09.45 UUR FIETSEN

Daarna ga ik op de fiets – het meest praktische vervoersmiddel op project locatie - naar de andere kant van het terrein. Daar werk ik op regiebasis voor Lanxess.

12.00 LUNCHTIJD

Terug naar de Cofely- keet om te eten. De kantine is aardig leeg, want de schafttijd van Cofely is pas om 12.30 uur. Ik houd me echter aan de werktijden van Lanxess . Na de lunch pak ik de werkzaamheden van de ochtend weer op. Aan het eind van de middag heb ik een multicorekabel doorgebeld van binnen naar de junctionbox.

16.30 UUR EINDE WERK

Ik zorg dat mijn taken zo ver mogelijk zijn afgerond en dat alles er netjes uit ziet. Eenmaal terug in de Cofely – keet kleden we ons om en vertrekken we naar huis. Als we geen file hebben, ben ik om 17.10 uur terug in Zaamslag.

18.20 UUR NAAR SCHOOL

Thuis eet ik snel, want om 18.00 uur vertrek ik naar Scalda in Terneuzen. Daar volg ik de driejarige opleiding Servicetechnicus Instrumentatie (Maintenance Engineer) niveau 4.

Het eerste jaar zit er inmiddels op. De lessen beginnen om 18.20 uur, één lesuur duurt 50 minuten. Vanavond hebben we veel theorie: wiskunde, rekenen en natuurkunde.

Tussendoor hebben mijn klasgenoten/collega's wel een bakje koffie verdiend. De laatste twee lesuren zijn het zwaarst. Even doorbijten tot 22.00 uur, dan mogen we naar huis.

Uit het personeelsmagazine, editie Zomer 2014 van Cofely Zuid Nederland