Goflexers Djino, Filippo en Iko aan het woord in “Perspectief” Personeelsmagazine voor alle medewerkers van Cofely Zuidoost B.V.
| Als je ’t mij vraagt |
Stelling: Na de ramp in Japan is de discussie over kernenergie weer opgelaaid. Terecht?

Djino: “ik kan me de wereldwijde discussie wel voorstellen. Maar ik vind zelf niet dat kerncentrales beter kunnen sluiten. GDF-SUEZ heeft zeven kerneenheden in België. De kans op een aardschok zoals in Japan is er stukken kleiner, maar toch is er rekening gehouden met de constructie en veiligheid. Naar mijn idee een goed voorbeeld van hoe je prima met kerncentrales kunt omgaan”

Filippo: “Mijn mening over kernenergie is verdeeld. Ik denk dat we deze energie zeker moeten blijven gebruiken. Enerzijds om de prijs laag te houden en anderzijds om te kunnen voorzien in de vraag naar stroom. Tegelijkertijd denk ik wel dat we nog veel meer uit de natuur kunnen halen. Zeker uit de zon, die biedt heel veel mogelijkheden.”

Iko: “Ik ben er zelf ook serieuzer over na gaan denken. Het is belangrijk om in de vraag naar energie te blijven voorzien. Frankrijk is op kleine schaal bezig met kernfusie. Dat zou een schone en veilige energiebron zijn. Terwijl je daar naar mijn mening ook de wind en zon voor kunt inzetten. Nu Duitsland trouwens heeft besloten met kernenergie te stoppen, vermoed ik dat meer landen dat doen.”

Zomer 2011 | Perspectief