Donderdag 10 april zijn 8 leerlingen van het Sweelinck College in Amsterdam op bezoek geweest bij Vakwijs Trainingscentrum Amsterdam voor een Bliksemstage. Een Bliksemstage is een initiatief van JINC en betekent een bedrijfsbezoek van één dagdeel voor leerlingen van het vmbo (klas 1 en 2). Een middag echt de handen uit de mouwen steken om te ervaren wat het werk inhoudt. Op deze manier zien ze welke beroepen er allemaal zijn en zijn leerlingen beter in staat een keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Goflex draagt graag bij aan het vormen van het beroepsbeeld in de techniek en daarmee bij het maken van sector- en studiekeuzes. De leerlingen van het Sweelinck College kregen bij Goflex de gelegenheid kennis te maken met elektro- en installatietechniek. Na een korte presentatie en een rondleiding door het bedrijf mochten de leerlingen zelf aan de slag met het solderen van een figuurtje en het aanleggen van een elektrotechnische installatie op een kruisbord. Met name het ‘doen’ viel in goede aarde en was leuker dan verwacht. Een goede kennismaking met Goflex en de techniek.

JINC “De Bliksemstage is een initiatief van JINC. JINC helpt jongeren uit achterstandswijken op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt; door onder andere beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap. Hiermee worden jaarlijks ruim 24.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo bereikt. Het doel: een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk.”

 

Meer foto's op facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.561880267178572.1073741831.201740799859189&type=1&l=332b55682f